Τέσσερεις νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο. Στο νοσοκομείο η επιζήσασα μηχανικός

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι (UH-1H)  που είχε χαθεί το στίγμα του το πρωί, κατέπεσε σε περιοχή του Σαρανταπόρου. Το ελικόπτερο εντοπίστηκε κοντά στο οδικό δίκτυο Ελασσόνας –  Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο μετέφερε τον υποδιοικητή της Α’ Στρατιάς και τέσσερις αξιωματικούς. Στα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου, εντοπίστηκε ζωντανή μία γυναίκα, μηχανικός του ελικοπτέρου.

Για την μεταφορά έχει ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ στη Λάρισα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε υγειονομική μονάδα.

Το στίγμα του ελικοπτέρου φέρεται πως χάθηκε στις 7:50 το πρωί από τα ραντάρ στην Ελασσόνα. Ξεκίνησε από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας με προορισμό τη Λάρισα, με τρεις επιβαίνοντες, ενώ αργότερα επιβιβάστηκαν άλλα δύο άτομα.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αναφέρει: «Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν».

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια