Στην ταινία «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο» η άτακτη μαθήτρια Γιαδικιάρογλου τιμωρείται από τους καθηγητές της «τρώγοντας» το ένα χαστούκι πίσω απ’ τ’ άλλο. Στην πραγματικότητα όμως, αυτός που τιμωρείται με αυτόν το απαξιωτικό τρόπο είναι ο γνωστός μαυραγορίτης και συνεργάτης των Ναζί, Φειδίας Γιαδικιάρογλου.

Ο δοσίλογος πρωθυπουργός Τσολάκογλου τον είχε χαστουκίσει δημόσια και είχε μοιράσει τη λεία του στους πεινασμένους Αθηναίους. Η Μελίνα Μερκούρη είχε παραδεχτεί ότι είχε ερωτευτεί τον Γιαδικιάρογλου, τον οποίο αναφέρει σε βιβλίο της με το όνομα, Αλέξης.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Μελίνα. Ο γάμος με τον κτηματία Χαροκόπο και ο ολέθριος έρωτας με τον μαυραγορίτη Γιαδικιάρογλου στην κατοχή. Τι έγραψε η ίδια γι’ αυτήν την σχέση στο βιβλίο της (βίντεο)…

 

Ήταν μια από τις πολλές φορές που με αριστουργηματικό τρόπο ο Αλέκος Σακελλάριος καυτηρίαζε τους προδότες, τους ανήθικους και τους διεφθαρμένους της εποχής του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Αλέκος Σακελλάριος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου του 1913. Για περισσότερα από 60 χρόνια η «πένα» του έγραφε ασταμάτητα. Δημοσιογράφος, χρονογράφος, εκδότης περιοδικών, συγγραφέας θεατρικών έργων και επιθεωρήσεων, στιχουργός, σεναριογράφος κινηματογραφικών ταινιών, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον ελληνικό πολιτισμό.

Επίσης σκηνοθέτησε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και ήταν χαρισματικός κυνηγός ταλέντων. Δεκάδες ηθοποιοί οφείλουν την καριέρα τους σε αυτόν, όπως η Γεωργία Βασιλειάδου στην οποία χάρισε μια δεύτερη καριέρα.

Στην ταινία τη μαθήτρια Γιαδικιάρογλου υποδύεται η ηθοποιός Άννυ Παπακωνσταντίνου.

https://www.youtube.com/watch?v=2ltLm4_Qp7E
Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Η πρώτη δουλειά που έκανε η Γεωργία Βασιλειάδου ήταν σε κορνιζάδικο. Στη σκηνή ανέβηκε ως μέτζο σοπράνο και στην πρώτη περιοδεία ως ηθοποιός δεν πληρώθηκε (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here