Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της 20χρονης από το Αγρίνιο, που εξέπνευσε το πρωί της Τετάρτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων.

Στις 20 Σεπτεμβρίου η κοπέλα κλείστηκε στο ασανσέρ σε ξενοδοχείο των Χανίων που εργαζόταν. Έμεινε κλεισμένη για περίπου 20 λεπτά αναίσθητη, μέχρι που οι συνάδελφοί της την απεγκλώβισαν. Ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου έσπευσε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανακοπή καρδιάς.

Ο Ιατροδικαστής Χανίων, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Agriniowebradio.gr ανέτρεψε τα δεδομένα όταν αποκάλυψε ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια και πιθανότατα πρόκειται για ατύχημα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι πιθανόν κάποιο ρούχο της νεαρής κοπέλας να πιάστηκε στο κενό μεταξύ του τοίχου και του ασανσέρ και να προκάλεσε απαγχονισμό «ατυχηματικού» χαρακτήρα. Η κοπέλα έπαθε «ασφυξία θέσης» με αποτέλεσμα η κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο να διακοπεί. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί για περισσότερο από 6-7 λεπτά, ο εγκέφαλος οδηγείται στη νέκρωση.

Δείτε τις δηλώσεις του ιατροδικαστή:

«Αρχικά κοιτάζουμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή κάποιος στραγγαλισμός. Ασφυκτικός θάνατος θεωρείται. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τον χώρο, δηλαδή τον ανελκυστήρα όπου βρέθηκε αναίσθητη η κοπέλα, αν και έχουν περάσει 13 ημέρες και δεν υπάρχουν σημάδια. Έχει κάτι στον λαιμό, στον τράχηλο, το οποίο εξ αποκλεισμού άλλων αιτιών υποθέτω ότι έχει σχέση με αυτό που συνέβη εκεί ως εργατικό ατύχημα.

Έχει κάνει ασφυξία θέσης όπως λέμε. Μία σπάνια ασφυξία. Η πιο συνηθισμένη είναι ο απαγχονισμός. Μετά είναι ο στραγγαλισμός και σπανίως είναι η ασφυξία θέσης η οποία διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Παθαίνει αυτό που λέμε ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια. Αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για εργατικό ατύχημα καθώς η κοπέλα έκανε την πρακτική της στο ξενοδοχείο. Ίσως κάποιο ρούχο της να μάγκωσε στο κενό. Αυτοί οι ανελκυστήρες δεν έχουν πόρτες, απ’ ότι μου είπαν. Στη μπροστινή μεριά υπάρχει τοίχος. Γι’ αυτό θέλω να δω τον χώρο. Ίσως να προκλήθηκε ένας απαγχονισμός ατυχηματικού χαρακτήρα. Όχι απαγχονισμός αυτοκτονίας.

Σε ερώτηση για το αν δηλαδή αποκλείεται το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, με αφορμή τις πρώτες πληροφορίες για ενδεχόμενο ανεύρυσμα, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Δεν υπάρχουν υπολείμματα αιμορραγίας στο κρανίο ή τον εγκέφαλο. Το μόνο που είχε ο εγκέφαλος ήταν νέκρωση λόγω της ανοξίας.

Για το αν έχει δει τα ρούχα που φορούσε η κοπέλα την ημέρα του τραγικού περιστατικού: «Όχι. Εγώ ενημερώθηκα σήμερα που η κοπέλα έφυγε από τη ζωή. Δεν γνώριζα καν το περιστατικό. Επηρεαστήκαμε πολύ και ο συνεργάτης μου και εγώ. Μιλάμε για ένα νέο παιδί. Είναι πολύ βαρύ αυτό που συνέβη…».

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Κάτω Μακρυνούς, αύριο, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 3.00 το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here