Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Υγεία», ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής  δυσχέρειας (ARDS)  επί εδάφους λοίμωξης  από τον ιό της γρίπης τύπου Β.Παρά την υποστήριξη που το παρασχέθηκε κατέληξε το πρωί της Κυριακής. Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Να σημειωθεί ότι ο Στέλιος μαζί με τα δύο αδέρφια του, τον Γεράσιμο και τη Μαρία, ανέλαβαν το ρίσκο της μεγαλύτερης επιχειρηματικής διάσωσης στην χώρα, αυτή της εξαγορά της αλυσίδας Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη.

Για την οικογένεια Σκλαβενίτη η εξαγορά της Μαρινόπουλος αντιμετωπίστηκε ως µια υποχρέωση «εθνικής σηµασίας», απέναντι στους εργαζόμενους, τους προμηθευτές αλλά και τους καταναλωτές.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, δεν έχασε ποτέ τον οικογενειακό της χαρακτήρα, ούτε την ελληνικότητα της.

Θρυλικές διαστάσεις έχει λάβει το γεγονός ότι δεν έχει κάνει ποτέ διαφήμιση στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, αλλά ούτε έχει προβάλλει τις προσφορές της στα έντυπα. Δεν μοιράζει φυλλάδια, ούτε έχει μπει ποτέ στο παιχνίδι των κουπονιών με εφημερίδες. Δεν ξέρουν τι θα πει facebook και twitter, ενώ δεν ανοίγουν τα καταστήματα τους τις Κυριακές όταν το επιτρέπει ο νόμος.

Αυτή είναι η ιστορία της αλυσίδας σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, η ιστορία της οποίας ξεκινά το 1950 όταν τα δύο αδέρφια Σπύρος και Γιάννης Σκλαβενίτης, δημιουργούν την εταιρεία «Σ. Σκλαβενίτης και Σία Ο.Ε.», που δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της συσκευασίας μπαχαρικών σε καρτέλες και στη χονδρική πώληση τροφίμων σε παντοπωλεία.

Μετά από 67 χρόνια, η Σκλαβενίτης έχει εξελιχτεί στο μεγαλύτερο εργοδότη του λιανεμπορίου, καθώς ο όµιλος πλέον διαθέτει 43 υπερµάρκετ, 466 σούπερ µάρκετ και 11 cash and carry, ενώ απασχολεί περίπου 23.000 εργαζοµένους.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το νοσοκομείο Υγεία αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο του επιχειρηματία Στυλιανού Σκλαβενίτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής  δυσχέρειας (ARDS)  επί εδάφους λοίμωξης  από τον ιό της γρίπης τύπου Β».

Συλληπητήρια από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο

Τα συλληπητήρια της στην οικογένεια του Στέλιου Σκλαβενίτη εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης της η Νέα δημοκρατία, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτηση του στα social media ανέφερε: «Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένας θαυμάσιος, σεμνός άνθρωπος. Δυναμικός επιχειρηματίας με κοινωνικές ευαισθησίες. Η πρώτη έγνοια του ήταν οι εργαζόμενοι του & όχι απλώς η επέκταση των δραστηριοτήτων του. Το κενό θα είναι μεγάλο, όχι μόνο για την οικογένεια του. Τα συλλυπητήριά μου».

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Σκλαβενίτη για τον χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φεσσας, και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου.

«Η προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν υπήρξε σημαντική και το κενό που αφήνει πίσω  του δυσαναπλήρωτο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒ. «Ευχόμαστε κουράγιο στη στενή και ευρύτερη οικογένεια του εκλιπόντος.»