Χωρίς ρεύμα και εκχιονιστικά μηχανήματα η Θεσσαλονίκη. Η λεωφόρος Νίκης καλύφθηκε από χιόνι και οδηγοί εγκλωβίστηκαν

Χωρίς ρεύμα έμεινε η ανατολική Θεσσαλονίκη μετά την έντονη χιονόπτωση. Στο κέντρο της πόλης το οδόστρωμα καλύφθηκε από χιόνι, ενώ το πρωί πολλά οχήματα εγκλωβίστηκαν στο ύψος των «Πράσινων Φαναριών».
Από χθες το βράδυ ξεκίνησε η χιονόπτωση με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους -4 βαθμούς κελσίου. Σήμερα το πρωί κεντρικοί δρόμοι, όπως η Λεωφόρος Νίκης, Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν καλυμμένοι από χιόνι.
Οι σχολικές μονάδες στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος παραμένουν κλειστές με τους δήμους να επεκτείνουν τα έκτακτα μέτρα, με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως των αστέγων.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν προμηθευτεί εκ νέου με κουβέρτες και sleepingbags, τα οποία η Δημοτική Αστυνομία διανέμει σε αστέγους της πόλης, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για την λειτουργία των παραπάνω θερμαινόμενων χώρων.

Σε πλήρη κινητοποίηση είναι ο μηχανισμός αποχιονισμού και εκτάκτων αναγκών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Συνολικά 85 αποχιονιστικά μηχανήματα (60 αλατιέρες και 25 βοηθητικά οχήματα) επιχειρουσαν σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας και σε βασικές οδικές αρτηρίες του επαρχιακού οδικού δικτύου, ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ωστόσο, σήμερα τέθηκαν εκτός λειτουργίας στο σύνολό τους τα μηχανήματα που είχε στη διάθεσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν το αλάτι και  το θαλασσινό νερό με τα οποία ήταν εφοδιασμένα.

Η έντονη χιονόπτωση πάγωσε μέχρι και το άλατι στις αλατιέρες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τις τελευταίες μέρες, πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση και την ύδρευση, καθώς πολλοί σωλήνες πάγωσαν, ενώ άλλοι έσπασαν από τις θερμοκρασίες κάτω του μηδενός που επικρατούν.
Προβλήματα και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, λόγω της χαμηλής ορατότητας και των ανέμων.
Αρκετά λεωφορεία παραμένουν στα αμαξοστάσια, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στο σύστημα χειρισμού των θυρών τους. Πέρα από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το χιόνι, οι εικόνες της χιονισμένης Θεσσαλονίκης, τη δείχνουν πιο όμορφη από ποτέ.

Δείτε τις φωτογραφίες του seleo:

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ της Τρίτης και την Τετάρτη θα υπάρξει νέα επιδείνωση.
Αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν το βράδυ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως-02 βαθμούς κελσίου.

 

ΠΗΓΗ: seleo.gr

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια