Δείτε από ψηλά την πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα. Τεράστια οικολογική καταστροφή στα Σελήνια. Η θάλασσα μαύρισε από το πετρέλαιο και την πίσσα

Τεράστια οικολογική καταστροφή στα Σελήνια της Σαλαμίνας, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα(2.200 τόνους μαζούτ και 370 τόνους ντίζελ).

Η Μηχανή του Χρόνου σε συνεργασία με τον Up Drones πέταξε πάνω από την πετρελαιοκηλίδα, που εκτίνεται σε 1,5 χιλιόμετρο  και δείχνει την έκταση της ρύπανσης.


Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η θάλασσα μαύρισε από το πετρέλαιο και την πίσσα που μετέφερε το πλοίο. Oι κάτοικοι της Κυνοσούρας προχώρησαν σε καταγγελίες και ανέφεραν οργισμένοι ότι κανένας αρμόδιος δεν ασχολείται με το θέμα. Όπως φαίνεται στην ακτογραμμή  δεν υπάρχουν ούτε πινακίδες προειδοποίησης κινδύνου ούτε έχουν ληφθεί προστατευτικά μέτρα για τους πολίτες.

Στο σημείο του ναυαγίου, ανοιχτά της θάλασσας, βρίσκεται ένας γερανός, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τις εργασίες στεγανοποίησης που έγιναν χθες από δύτες στο ναυάγιο.
Αναμένεται η άντληση των καυσίμων για την οποία θα κατατεθεί επιχειρησιακό σχέδιο στο υπουργείο Ναυτιλίας από τις δυο εταιρείες που έχουν αναλάβει την επιχείρηση.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα χρειαστεί περισσότερος από ένας μήνας ώστε η περιοχή να καθαρίσει, ενώ η δήμαρχος Σαλαμίνας εξέφρασε φόβους ότι «αν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου, τότε δεν αποκλείεται το πρόβλημα της ρύπανσης να επεκταθεί σε όλο το Σαρωνικό».

Πτήσεις drone με την υποστήριξη του κορυφαίου στο είδος καταστήματος myhelis

Όλες οι πτήσεις ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom 

Δείτε βίντεο drone του «Up Drones» με το μέγεθος της καταστροφής στη Σαλαμίνα: 

Χατζηπέρος: Το δεξαμενόπλοιο είναι μια οικολογική βόμβα

«Η οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί είναι μεγάλη» υπογράμμισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

«Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να στεγανοποιηθεί το πλοίο ώστε να μην έχουμε καινούργιες διαρροές. Η μεγαλύτερη ποσότητα των καυσίμων παραμένει μέσα στο πλοίο. Είναι μια βόμβα εκεί και θα πρέπει κάποια στιγμή να αδειάσει πλήρως το πλοίο. Νομίζω αυτό είναι το επόμενο βήμα μετά τη στεγανοποίηση και την αποτίμηση της κατάστασης του πλοίου» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων.

«Παράλληλα έχουμε τα βυτία τα οποία αναρροφούν το πετρέλαιο που επιπλέει ώστε με την αλλαγή του καιρού να μην έχουμε διασκορπισμό του πετρελαίου σε ευρύτερες περιοχές. Αυτό γίνεται και με τα φράγματα που τοποθετήθηκαν. Στη συνέχεια θα καθαριστούν η άμμος και τα χαλίκια, τα οποία θα απομακρυνθούν από την παραλία. Το επόμενο βήμα θα είναι να ψεκάσουμε τα βράχια με ατμό και χημικά για να καθαριστούν. Στόχος είναι να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό, να καθαριστεί η περιοχή, ώστε η οικολογική καταστροφή να περιοριστεί και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις» πρόσθεσε.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Χατζηπέρου στο Ραδιόφωνο 24/7:

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια