Το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο με το μονόπρακτο «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού .

Ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 1965 σε μία ενιαία παράσταση με τρία μονόπρακτα «Η τριλογία της πόλης: Η διανυκτέρευση – Η πόλη – Η παρέλαση» στο «Θέατρο Τέχνης» από τον Κάρολο Κουν.

paRELASI4
Η Ζωή και ο Άρης είναι δύο αδέλφια που ζουν απομονωμένα από τον έξω κόσμο. Η μόνη επαφή τους με το περιβάλλον είναι μέσα από ένα παράθυρο, όπου παρακολουθούν τον κόσμο που μαζεύεται στην πλατεία για την παρέλαση που θα έχει ένα τραγικό τέλος. Οι ίδιοι δεν τολμούν να βγουν έξω.
Ανθρώπινες ζωές έγκλειστες σε μια πραγματικότητα που τους γεμίζει φόβο και δέος. Αυτοεξόριστοι στο δωμάτιό τους, δε μπορούν να διαφύγουν από το «παράθυρο» του μυαλού τους.
Ούτε τα όνειρα δεν αποτελούν μέσο διαφυγής. Βασανίζονται από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους, αλλά και από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις τους. Η συνύπαρξή τους δεν απαλύνει τον φόβο που νοιώθουν.paRELASI3

Προφητικό το έργο «Η παρέλαση», περιγράφει τον τρόμο που βιώνει το άτομο σήμερα, εγκλωβισμένο στο σπίτι του και αποξενωμένο από τους ανθρώπους στο άμεσο περιβάλλον του.

Laiko_parelasiΠαρακολουθεί από το «παράθυρο» τη φρίκη και τη βία να παρελαύνουν. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα σήμερα και σε όλο τον πλανήτη καθηλώνουν το σύγχρονο άνθρωπο και τον καθιστά αδύναμο να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.
Παίζουν:
στο ρόλο της Ζωής , η Κάτια Τραπελλίδη
και του Άρη, ο Χρήστος Στρατηγάκης

Παραστάσεις : από 27 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ. μέχρι 20 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας, Κερκύρας 3

Διάρκεια: 60΄ Είσοδος: 5€,  Κρατήσεις: 6949690187

Πηγή : Λαϊκό Θέατρο Ν. Ερυθραίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here