Αμαζόνιος. Έσφαξαν τα εναπομείναντα μέλη της πιο απρόσιτης φυλής; Καταγγελίες ότι μεταλλωρύχοι τους τεμάχισαν και τους πέταξαν στο ποτάμι

Άγνωστοι έσφαξαν τα 10 τελευταία μέλη μιας απομονωμένης φυλής που ζούσε αποκομμένη από τον σύγχρονο πολιτισμό στις ζούγκλες του Αμαζονίου. Αυτό καταγγέλλει ανθρωπιστική οργάνωση και ζητά περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Τα μέλη της είχαν εντοπιστεί το 2008 όταν η υπηρεσία θεμάτων ιθαγενών της Βραζιλίας, FUNAI (Fundacao Nacional do Indio) δημοσίευσε φωτογραφίες όπου ιθαγενείς, που ήταν βαμμένοι με κόκκινο χρώμα και έριχναν βέλη εναντίον αεροπλάνου που πετούσε χαμηλά. Δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο και ζούσαν όπως οι πρόγονοί τους πριν από χιλιάδες χρόνια.

Πρόσφατα, η βραζιλιάνικη υπηρεσία για τις αυτόχθονες υποθέσεις, Funai, ξεκίνησε έρευνες για τη δολοφονία 10 μελών της φυλής, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.
Η Funai υπέβαλλε καταγγελία στο γραφείο του εισαγγελέα στην πολιτεία του Αμαζονίου. Σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες, δράστες ήταν κάποιοι μεταλλωρύχοι. Όπως ανέφεραν, τους άκουσαν να μιλούν σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα με την Κολομβία και να καυχιούνται ότι τους σκότωσαν. Μάλιστα, κρατούσαν και ως τρόπαια, αντικείμενα που ανήκαν στη φυλή.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, τους άκουσαν να λένε ότι έπρεπε να τους σκοτώσουν γιατί διαφορετικά θα τους σκότωναν εκείνοι.

H κοιλάδα Javari

Ένας άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι ακρωτηρίασαν τα πτώματα και τα πέταξαν στο ποτάμι.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το περιστατικό συνέβη έναν μήνα πριν στην κοιλάδα Javari, όπου ζουν οι 20 από τις συνολικά 103 φυλές της Βραζιλίας.
Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά τα εδάφη είναι μεγάλα και η πρόσβαση περιορισμένη.
Η παγκόσμια οργάνωση για τα δικαιώματα των ιθαγενών Survival International, κάνει  λόγο για γενοκτονία, καθώς οι φυλές αυτές αριθμούν λίγα μέλη.

Πολλοί φορείς ρίχνουν ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία σταμάτησε να χρηματοδοτεί οργανώσεις που ήταν υπεύθυνες για προστασία των φυλών παρόλο που όπως αναφέρουν αναφέρουν οι απειλές εναντίον των αυτόχθονων πληθυσμών της Βραζιλίας έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Με πληροφορίες από nytimes.com 

Δείτε μοναδικές φωτογραφίες από τον εντοπισμό της απρόσιτης φυλής του Αμαζονίου, τα μέλη της οποία σφαγιάστηκαν πριν από έναν μήνα.
Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια