Δύο κοριτσάκια του δημοτικού βρέθηκαν ζωντανά στην κορυφή του πύργου που έπιασε φωτιά στο Λονδίνο. Αναζητούνται οι γονείς τους

topontiki:
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες αλλά και οι μαρτυρίες που έρχονται από τον «πύργο της κολάσεως» στο Λονδίνο.

Και μπορεί οι βρετανικές αρχές να έχουν προειδοποιήσει πως οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν  όσο συνεχίζονται οι έρευνες στον Πύργο Γκρένφελ, ωστόσο ένα μικρό θαύμα έρχεται για να δώσει μια «ανάσα ζωής» στους κατοίκους της πολυκατοικίας και τις οικογένειες τους.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, οι πυροσβέστες κατάφεραν να εντοπίσουν ζωντανά δύο κοριτσάκια, 6 και 10 ετών στην κορυφή του πύργου. Οι μικρές Μάλεκ και Ταμζίν Μπελκάντι έμεναν στον 20 ο όροφο του πύργου και μόλις τις εντόπισαν τα σωστικά συνεργία, τις μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Τα κοριτσάκια, τα οποία θεωρούνταν νεκρά, εντόπισε στο νοσοκομείο ο θείος τους ο οποίος γύριζε σε όλα τα νοσοκομεία που είχαν δεχθεί άτομα από τον πύργο, ώστε να εντοπίσει την οικογένειά του. Δυστυχώς, οι γονείς  των κοριτσιών και η 6μηνών αδερφή τους αγνοούνται ακόμα. Μάλιστα, η πρώτη ερώτηση των παιδιών όταν συνήλθαν ήταν που είναι οι γονείς τους.
Η κατάσταση των παιδιών είναι κρίσιμη καθότι η μία έπεσε σε κώμα και η δεύτερη υποφέρει από πολύ σοβαρά τραύματα. Ωστόσο, οι γιατροί λένε πως το σημαντικό είναι ότι οι μικρούλες είναι ζωντανές και δίνουν τη μάχη τους.
Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πύργο Γκρένφελ, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 17 θάνατοι, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί, με τις αρχές να ξεκινούν έρευνες για το περιστατικό.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως όλοι όσοι έμεναν πάνω από τον 20 όροφο είναι όλοι νεκροί.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια