Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα η σύζυγος του Πύρρου Δήμα, Αναστασία, νικημένη από τη μάχη που έδινε για την υγεία της από το 2016.

Ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος χάρισε τρία χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο στην Ελλάδα έχει τέσσερα παιδιά.

Ανακοίνωση για την τραγική απώλεια του Ολυμπιονίκη εξέδωσε η Ομοσπονδία: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια για την απώλεια της συζύγου του Προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε η σύζυγός του αφού είχε διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι, πριν από δύο χρόνια.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», απαντώντας σε μια ερώτηση, από την οποία δεν περίμενε κανείς να προκύψει μια τόσο προσωπική εξομολόγηση μίλησε ανοιχτά.

Όταν του τέθηκε το ερώτημα γιατί εγκατέλειψε την πολιτική ο Πύρρος απάντησε: «Δεν ‘εγκατέλειψα’. Απλώς δεν ψηφίστηκα. Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας. Στις 3 Ιανουαρίου (2016) διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά. Περάσαμε πολύ δύσκολα… εισπράξαμε πολλή αγάπη», είχε πει ο Πύρρος Δήμας συγκλονίζοντας τότε όλη την Ελλάδα.

Gazzetta

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here