Έφυγε νικημένη από τον καρκίνο η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα. Πάλευε με την ασθένεια από το 2009

Έφυγε σε ηλικία 75 ετών νικημένη από τον καρκίνο η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα. Η ίδια είχε αποκαλύψει σε συνεντεύξεις της ότι πάλευε με την αρρώστια από το 2009. Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Θόδωρο Κατσαδράμη, από τον οποίο απέκτησε έναν γιο. Υπήρξε μια γοητευτική παρουσία του ελληνικού κινηματογράφου, την περίοδο της μεγάλης του ακμής.

Συμμετείχε σε πολλές παραγωγές όπως το «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη», «Όλγα αγάπη μου», «Ένας τρελός αεροπειρατής».

Γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1942, ενώ στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1964 στο έργο «Υπόγειο της Λέλας» του Β. Ιμπροχώρη. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία «Μας κρύβουν τον ήλιο» σε σκηνοθεσία του Θάνου Σαντά το 1963, η οποία ήταν επεισοδιακή.

Μαθήτευσε δίπλα στην Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Μυράτ και την Άννα Συνοδινού. Είχε συμμετάσχει σε παραπάνω από 50 ταινίες και σε αρκετά τηλεοπτικά σήριαλ.

Όπως η ίδια ανέφερε στην «Μηχανή του Χρόνου», στη πρώτη ταινία στην οποία συμμετείχε ήταν μόλις 16 ετών, πριν ακόμα ξεκινήσει στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τα γυρίσματα της ταινίας γίνονταν στο ορεινό χωριό Παύλιανη του νομού Φθιώτιδας, όπου είχε πάει μαζί με τη μητέρα της, επειδή ήταν ανήλικη.

Η ηθοποιός ξεχώριζε για τα φιλανθρωπικά της αισθήματα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της το παραχωρούσε σε άπορες οικογένειες. Ήταν  δασκάλα στη Σχολή Υποκριτικής του Αντώνη Ανδριόπουλου. Στις 8 Φεβρουρίου 2015 ανακηρύχθηκε ομόφωνα Επίτιμο Μέλος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών (Μενιδίου).

Διαβάστε την ιστορία της ηθοποιού όπως της αφηγήθηκε στη «Μηχανή του Χρόνου» : Καίτη Παπανίκα. Στην πρώτη της ταινία έπεσε από έναν όροφο και σώθηκε από θαύμα…

 

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια