Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Χάρτες με τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

news247: 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού δημοσίευσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο έρχονται χιόνια, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι, που τοπικά θα φτάσουν τα 9 Μποφώρ.

Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στέρεα, την Πελοπόννησο και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Το βράδυ θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη. Τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.
Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς και πιθανόν και σε περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι. Meteo.gr/ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 η κακοκαιρία θα πλήξει κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ την Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι το μεσημέρι έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη δυτική Στέρεα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο, την Ήπειρο και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μέχρι το πρωί η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.
Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα.

Το βράδυ του Σαββάτου θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη. Τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου : 

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις, με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες προς το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Λίγες ασθενείς βροχές αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και τα ορεινά της Κρήτης, οι οποίες προς το βράδυ στην Πελοπόννησο θα αυξηθούν και θα ενισχυθούν, ενώ παράλληλα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας με υψόμετρο πάνω από 1300 μέτρα, ενώ πυκνότερες χιονοπτώσεις αναμένονται προς το βράδυ σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας με υψόμετρα πάνω από 1500 μέτρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 14, και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 17.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές θα σημειωθούν προς το βράδυ. Η ορατότητα έως και το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

 

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια