Εντοπίστηκαν άλλα οκτώ τρομο-πακέτα στην κεντρική αποθήκη των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι με αποδέκτες ευρωπαίους αξιωματούχους. Αποστολείς φέρονται πανεπιστημιακοί και οικονομολόγοι

news247:

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σήμερα στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι, άλλα 8 ύποπτα δέματα με αποδέκτες πρόσωπα σε ευρωπαϊκές χώρες.AdTech Ad Παραλήπτες στην πλειονότητά τους ήταν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οικονομικοί παράγοντες, στελέχη μεγάλων οικονομικών οργανισμών και μεγαλοστελέχη ευρωπαϊκών εταιρειών.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα δέματα αυτά εντόπισαν ανιχνευτές-σκύλοι,. Οι φερόμενοι αποστολείς τους, αυτή την φορά δεν ήταν ενεργά πολιτικά πρόσωπα, όπως τις προηγούμενες φορές (Κικίλιας, Γεωργιάδης), αλλά καθηγητές Πανεπιστημίων και γνωστοί οικονομολόγοι, οι οποίοι ενημερώνονται αυτή την ώρα ένας-ένας από τις Αρχές.

Παραλήπτες στην πλειονότητά τους ήταν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οικονομικοί παράγοντες, στελέχη μεγάλων οικονομικών οργανισμών και μεγαλοστελέχοι ευρωπαϊκών εταιρειών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή την φορά η Αντιτρομοκρατική κατάφερε να εντοπίσει τα δέματα και να περιορίσει δραστικά τον αντίκτυπο για την χώρα μας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα με τις σφραγίδες, τα barcode και τα γραμματόσημα, για να διαπιστωθούν εάν ήταν στην ίδια παρτίδα με τα πρώτα δέματα-βόμβες ή αποτελούν ένα νέο μπαράζ.

Μόλις ληφθούν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται οι αρχές, τα αποτυπώματα και τα γενετικά υλικά από τα ατόφια δέματα, τότε θα εξουδετερωθούν από άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον με το σχέδιο “Νέμεσις 2”, η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” κατάφερε να θυμίσει στις Αρχές το βομβιστικό μπαράζ του 2010 με την FAI και τις επιστολές βόμβες που είχαν στείλει σε 14 πρεσβείες στην Αθήνα, στην Γερμανίδα Καγκελάρια Άνγκελα Μέρκελ, στον τότε Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στον τότε Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πριν μερικές ημέρες δια στόματος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε εκφραστεί η πεποίθηση ότι δεν υπήρχαν άλλα δέματα, ωστόσο σωστά έκριναν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και επέμειναν στην έρευνα ειδικά στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ., ώστε να το σιγουρέψουν στον απόλυτο βαθμό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν σήμερα και τα 8 νέα δέματα-βόμβες.

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια