Έτσι ήταν η Κρήτη το 1964. Δείτε το εκπληκτικό βίντεο με τους ανεμόμυλους, τους αργαλειούς και τους πρώτους τουρίστες

O Charles Pathé ήταν ένας πρωτοπόρος του κινηματογράφου και των φιλμ. Γεννήθηκε στο Seine-et-Marne στη Γαλλία και ήταν γιος χασάπη. Το 1894, μαζί με τον αδελφό του Émile, ίδρυσε την «Pathé Records».
Δύο χρόνια αργότερα δημιούργησαν τα «Société Pathé Frères» και μπήκαν στην παραγωγή και διανομή κινηματογραφικών ταινιών. Τα επόμενα χρόνια έγιναν κυρίαρχη δύναμη στον βωβό κινηματογράφο.

Το Pathé γρήγορα μετεξελίχθηκε σε ένα ισχυρό βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων που αναλάμβανε την παραγωγή «Επίκαιρων» και ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση από το 1910 έως το 1970. Ο Pathé και οι συνεργάτες του κατέγραφαν για πολλές δεκαετίες τα μεγάλα γεγονότα και δημιούργησαν φιλμ με εικόνες απ΄όλο τον κόσμο.

Σε ένα από αυτά, το 1964, οι κινηματογραφιστές κατέγραψαν εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς από μια εποχή που ο τουρισμός έκανε τα πρώτα οργανωμένα βήματα στην Κρήτη.
Στα πλάνα διακρίνουμε πανέμορφους ανεμόμυλους, ψαράδες, τουρίστες να κάνουν σκι, κτηνοτρόφους να αρμέγουν πρόβατα, αλλά και γυναίκες να αλωνίζουν και να υφαίνουν στον αργαλειό.

Πηγή: candianews

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια