Δευτέρα, 1 Οκτώβριος 2018
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση στο μυστήριο με τα 157 πτώματα που βρέθηκαν μέσα σε φορτηγό έδωσαν οι αρχές του Μεξικού. Είχε μισθωθεί από το νεκροτομείο για να αποσυμφορηθεί

Αναστατωμένο είναι το Μεξικό με τα 157 πτώματα που βρέθηκαν μέσα σε φορτηγό κοντά στην πόλη Γκουανταλαχάρα. 

Η αρχική εκδοχή που κυκλοφόρησε ήταν ότι πρόκειται για θύματα από δολοφονίες που αφορούσαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Παράλληλα υπήρχε το ενδεχόμενο τα πτώματα να ανήκουν σε παράνομους μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν και παράτησαν σε μία γειτονιά κλειδωμένους και πέθαναν από ασφυξία. Οι μεξικανικές αρχές διερεύνησαν την υπόθεση και έδωσαν απάντηση στο μυστήριο.

Σύμφωνα με το Associated Preass, το φορτηγό ψυγείο μισθώθηκε από τις αρχές όταν την περασμένη εβδομάδα τα νεκροτομεία γέμισαν από νεκρούς, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες του Μεξικού. Ξεκαθαρίστηκε ότι το φορτηγό με τα 157 μη αναγνωρισμένα πτώματα αποτελεί πρόχειρο νεκροθάλαμο. Περιφέρεται κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή κοντά στην πόλη Γκουνταλαχάρα, προκειμένου να βρεθεί θέση για στάθμευση. Μετά από συνεχείς αλλαγές στην τοποθεσία όπου ο πρόχειρος νεκροθάλαμος στάθμευε ανά την Γκουανταλαχάρα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Η οσμή θανάτου και οι μύγες που το συνοδεύουν να εξαγριώνουν τους κατοίκους σε αρκετά σημεία της πόλης Γκουανταλαχάρα.
«Δεν το θέλουμε εδώ, πρέπει να το βάλουμε κάπου αλλού, έχουμε μικρά παιδιά», διαμαρτύρονται οι κάτοικοι που υποφέρουν από τη δυσοσμία και ανησυχούν για τα υγειονομικά ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Στο Μεξικό ο ποινικός κώδικας απαγορεύει στις αρχές να κάψουν σε αποτεφρωτήρια όσα πτώματα συνδέονται με βίαια εγκλήματα. Χαρακτηριστικό είναι πως οι μεξικανικές αρχές προσανατολίζονται στο να θάψουν περί τις 800 σορούς, σε τοποθεσία έξω από την πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here