Γιατί η χριστουγεννιάτικη κάρτα του υπουργείου Οικονομικών έχει πρωταγωνιστή τον τσιγκούνη Σκρουτζ

Η ευχετήρια κάρτα παραπέμπει στην κόντρα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την κυβέρνηση, σχετικά με το επίδομα στους συνταξιούχους.

«Ίσως όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες να έχουν κάποιον φοβερό και τρομερό Εμπενίζερ, κλειστό σαν στρείδι, που υποδέχεται, μέσα στην απέραντη μοναξιά του, τα πνεύματα των Χριστουγέννων. Ίσως και η δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία να μην αποτελεί εξαίρεση. Όμως, φίλοι και συνεργάτες, αγαπητοί και αγαπημένοι, οι δικές μας ευχές είναι πέρα και πάνω από τους Εμπενίζερ αυτού του κόσμου. Δεν το βάζουν κάτω οι ευχές μας, όπως δεν το βάζουμε κάτω κι εμείς. Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία και αγάπη. Με το βλέμμα στραμμένο στους ανθρώπους γύρω μας» γράφουν οι ευχές του υπουργείου Οικονομικών.

Η συγκεκριμένη κάρτα έρχεται σε μια στιγμή που είναι ανοιχτό το μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με την κόντρα να έχει φουντώσει για τα καλά μετά τις πρόσφατες παροχές του πρωθυπουργού και τις σφοδρές αντιδράσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ

Διαβάστε ακόμα την αληθινή ιστορία του Σκρουτζ: Είχε τεράστια περιουσία, αλλά έτρωγε χαλασμένο κρέας και ψόφια πουλιά, ενώ δάνειζε χρήματα που δεν τα ζήταγε πίσω
Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια