Η Γκρέις Κέλι παντρεύεται τον Πρίγκιπα του Μονακό μετά από αμέτρητες αποτυχημένες σχέσεις. Το δώρο του Ωνάση ήταν μια θαλαμηγός!

Η Γκρέις Κέλι παντρεύεται τον Πρίγκιπα του Μονακό μετά από αμέτρητες αποτυχημένες σχέσεις. Το δώρο του Ωνάση ήταν μια θαλαμηγός!
Στις 18 Απριλίου του 1956, η πανέμορφη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Γκρέις Κέλι, παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον Πρίγκιπα του Μονακό, Ρενιέ. Την επόμενη μέρα, στις 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής θρησκευτική τελετή.

Το νυφικό της κόστισε 8 χιλιάδες δολάρια και 12 μοδίστρες δούλευαν μέρα – νύχτα επί έξι βδομάδες για να το ετοιμάσουν.

Το νυφικό της κόστισε 8 χιλιάδες δολάρια και 12 μοδίστρες δούλευαν μέρα – νύχτα επί έξι βδομάδες για να το ετοιμάσουν/ Wikimediamtx Commons

Ήταν η σωστή επένδυση για ένα γάμο που παρακολούθησαν σχεδόν δύο χιλιάδες δημοσιογράφοι και αργότερα προβλήθηκε στους κινηματογράφους, προς τέρψιν των «κοινών θνητών».

Ο Πρίγκιπας Ρενιέ επέλεξε για νύφη του την αμερικανίδα ηθοποιό επειδή ήταν πανέμορφη, επικοινωνιακή και έπρεπε σύντομα να αποκτήσει απογόνους. Αν ο Ρενιέ πέθαινε και δεν υπήρχε διάδοχος, το Μονακό θα περνούσε στην κυριαρχία της Γαλλίας.

Γι’ αυτό πριν παντρευτούν, ο Ρενιέ απαίτησε να εξεταστεί η γονιμότητα της Κέλι. Η ηθοποιός ανησύχησε, γιατί ο γιατρός θα ανακάλυπτε ότι δεν ήταν παρθένα. Στοιχείο βέβαια, που ολόκληρη η Αμερική γνώριζε πολύ καλά.

Οι «παράνομοι» έρωτες της Γκρέις Κέλι

Η Γκρέις Κέλι αντιπροσώπευε την κομψότητα, την αγνότητα και τους καλούς τρόπους.

Η οικογένειά της ανήκε στην καλή κοινωνία της Φιλαδέλφειας και ο πατέρας ήταν τρεις φορές Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, ενώ είχε υπάρξει και υποψήφιος Δήμαρχος. Η Κέλι ήταν ξανθιά, γαλανομάτα, λεπτεπίλεπτη και μετά από πολλές ώρες ορθοφωνίας, μιλούσε σχεδόν σαν αριστοκράτισσα της Μεγάλης Βρετανίας. Ήταν η κατάλληλη.

Γκρέις Κέλι/ Wikimediamtx Commons

Όμως η αγαπημένη δεσποσύνη της Αμερικής δεν ήταν το ήσυχο κορίτσι που όλοι φαντάζονταν.

Είχε αδυναμία στους ώριμους άντρες, τουλάχιστον 15 χρόνια μεγαλύτερούς της, που μάλιστα είχαν οικογένεια και παιδιά. Σχεδόν σε όλες τις σχέσεις της, η Κέλι ήταν το τρίτο πρόσωπο.

Η πρώτη μεγάλη της αγάπη ήταν ο καθηγητής της στην υποκριτική, Ντον Ρίτσαρντσον.

Μεγαλύτερος από την Κέλι, παντρεμένος και Εβραίος.

Όταν τον γνώρισε στη συντηρητική, καθολική οικογένειά της, ο πατέρας της δεν εδέησε καν να τον χαιρετήσει.

Η μητέρα της έψαξε τα πράγματά του και βρήκε όχι μόνο χαρτιά διαζυγίου, αλλά και προφυλακτικά!

Έκτοτε, η Κέλι «φυλακίστηκε» στο πατρικό της σπίτι και της απαγόρευσαν να τον ξαναδεί.

Ακολούθησαν σύντομα «κορταρίσματα» από επιφανείς άντρες όπως ο Σάχης του Ιράν, που πολλοί λένε ότι της έκανε πρόταση γάμου.

Η Κέλι την απέρριψε γιατί δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο.

Επόμενος ήταν ο ηθοποιός Τζιν Λιόνς, που ακολουθούσε το κλασσικό πρότυπο των εραστών της Κέλι: μεγάλος σε ηλικία και παντρεμένος. Χώρισαν γιατί ο Λιόνς βρισκόταν στα πρόθυρα αλκοολισμού και η Κέλι δεν ανεχόταν τα καμώματά του.

Το 1952, η Κέλι ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο, με συμπρωταγωνιστή τον παντρεμένο 50χρονο, Γκάρι Κούπερ, στην ταινία «Το τραίνο θα σφυρίξει τρεις φορές». Το ειδύλλιο ήταν σύντομο, γιατί ο Κούπερ είχε και δεύτερη ερωμένη παράλληλα με την Κέλι.

Γκρέις Κέλι και Όλεγκ Κασίνι/ Flickr

Μέχρι τότε, οι σχέσεις της ηθοποιού είχαν περάσει απαρατήρητες από τον Τύπο και η υπόληψή της παρέμενε άθικτη.

Το 1954, ο έρωτας με τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσους Δράσεως», Ρέι Μίλαντ, βγήκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Όταν το έμαθε η γυναίκα του Μίλαντ, τον έδιωξε απ’ το σπίτι και η Κέλι απέκτησε το παρατσούκλι «αντροχωρίστρα».

Η δημοσιογράφος Χέντα Χόπερ διέδωσε τη φήμη ότι η ηθοποιός ήταν νυμφομανής και η καριέρα της Κέλι κόντεψε να καταστραφεί.

Ο Μίλαντ τη χώρισε και η Κέλι έπνιξε τον «καημό» της με ένα σύντομο, αλλά έντονο ρομάντζο με τον ηθοποιό Γουίλιαμ Χόλντεν.

Η επόμενη μεγάλη σχέση της Κέλι ήταν με τον σχεδιαστή μόδας, Όλεγκ Κασίνι. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που η ηθοποιός δεν έπρεπε να ανταγωνιστεί τη σύζυγο του εραστή της. Ο Κασίνι ήταν διαζευγμένος με δύο παιδιά και δεν άργησε να κάνει πρόταση γάμου στην Κέλι, η οποία δέχτηκε. Όμως η οικογένειά της, για ακόμα μία φορά, περιφρόνησε τον αγαπημένο της και ο Κασίνι εξοργίστηκε με την Κέλι, επειδή δεν τον υπερασπίστηκε.

Ο Πρίγκιπας του Μονακό

Τον Μάιο του 1955, η Γκρέις Κέλι ταξίδεψε στο Μονακό για να συμμετάσχει ως κριτής στο Φεστιβάλ των Καννών. Σκόπευε να απορρίψει την πρόταση και άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή, όταν την ενημέρωσαν ότι ο πρίγκιπας του Μονακό, Ρενιέρ, άλλαξε όλο του το πρόγραμμα για να τη γνωρίσει.

Η συνάντηση δεν ήταν όπως την περίμενε.

Κόπηκε το ρεύμα στο ξενοδοχείο και η Κέλι δεν είχε τρόπο ούτε να στεγνώσει τα μαλλιά της, ούτε να σιδερώσει τα ρούχα της.

Κατέληξε να φορέσει μια στέκα που έκρυβε την αχτένιστη κόμη της και ένα φαρδύ φόρεμα που έδειχνε σχετικά ατσαλάκωτο.

Ο πρίγκιπας Ρενιέ, απ’ την άλλη, καθυστέρησε περισσότερο από μία ώρα και πρόλαβε την Κέλι λίγο πριν αποχωρήσει.

Μίλησαν για λίγη ώρα και αποχαιρετίστηκαν απρόθυμα.

«Μόνο η καλύτερη»

Όταν η Κέλι επέστρεψε στην Αμερική άρχισαν να αλληλογραφούν μανιωδώς.

Τα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου, ο Ρενιέ πήγε στην Αμερική για να τη βρει.

Οι δημοσιογράφοι των ρώτησαν ποια κοπέλα θα μπορούσε να γίνει γυναίκα του και ο Ρενιέ απάντησε: «Μόνο η καλύτερη».

Ανήμερα των Χριστουγέννων, ο πρίγκιπας γνώρισε την οικογένεια της Κέλι και δύο μέρες μετά της ζήτησε να τον παντρευτεί, ενώ στέκονταν πάνω σε μια νησίδα στη μεγάλη λεωφόρο.

Η Κέλι είπε ένα ηχηρό «ναι», ίσως γιατί ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς της ενέκριναν τον σύντροφό της και φυσικά γιατί όλα τα κορίτσια περιμένουν έναν πρίγκιπα, αλλά αυτές που τον συναντούν και τον παντρεύονται είναι μετρημένες στα δάκτυλα. Η Κέλι δεν θα κλώτσαγε ποτέ το γοβάκι από τα πόδια της!

Γκρέις Κέλι και Πρίγκιπας Ρενιέ/ Wikimediamtx Commons

Στις 4 Απριλίου του 1956, έχοντας αποχαιρετήσει οριστικά το Χόλιγουντ, η Κέλι επιβιβάστηκε στο πλοίο που θα τη μετέφερε στο Μονακό.

Την συνόδευαν συγγενείς, φίλοι, 400 δημοσιογράφοι και 80 βαλίτσες.

Παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου με πολιτικό γάμο και στη δεξίωση παραβρέθηκε όλος ο πληθυσμός του Μονακό, δηλαδή τρεις χιλιάδες άτομα.

Την επόμενη μέρα έγινε ο θρησκευτικός γάμος, με 600 επίτιμους προσκεκλημένους.

Το νιόπαντρο ζευγάρι έφυγε για το ταξίδι του μέλιτος με τη θαλαμηγό τους.

Ήταν το γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση, που τη βάφτισε «Deo Juvante II».

Απέκτησαν τρία παιδιά και η Κέλι δεν επέστρεψε ποτέ στο Χόλιγουντ, αν και το επιθυμούσε πολύ.

Έμεινε στο Μονακό μέχρι το τέλος της ζωής της, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1982.

Ο θάνατός της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα συγκλόνισε τον κόσμο και ειδικά μία άλλη λατρεμένη πριγκίπισσα, τη Λαίδη Νταϊάνα, που είχε την ίδια τραγική κατάληξη.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Wikimediamtx Commons

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Γκρέις Κέλι. Έπαθε εγκεφαλικό την ώρα που οδηγούσε και έπεσε στον γκρεμό, ενώ στο αυτοκίνητο ήταν και η κόρη της Στεφανί. Τα σενάρια συνωμοσίας για τα αίτια του δυστυχήματος 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu