Ο Έλγιν δεν είχε ιδιαίτερες γνώσεις για τα αρχαία της Ακρόπολης, καθώς σαν μαθητής, δεν έδειχνε ενδιαφέρον για τις κλασικές σπουδές.
Όταν όμως ήρθε η ώρα να διακοσμήσει το σπίτι του, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αρχαία ελληνικά μάρμαρα.
Ο Έλγιν δεν αρκέστηκε σε αντίγραφα. Προτίμησε να λεηλατήσει την Ακρόπολη και να αρπάξει όσα κομμάτια του άρεσαν.
Η διαδικασία της αφαίρεσης των μαρμάρων έγινε βίαια και με προχειρότητα. Πολλά από αυτά καταστράφηκαν ή έσπασαν κατά τη μεταφορά.
Αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε προκαλέσει λιγότερες καταστροφές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής αξίας
Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» τη λεηλασία του Έλγιν στην Ακρόπολη των Αθηνών και ποια είναι τα «κλοπιμαία», που η Ελλάδα διεκδικεί εδώ και χρόνια.
Δείτε ακόμα: Οι Καρυάτιδες έμειναν στην ιστορία ως οι ωραίες Αθηναίες, αλλά δεν ήταν από την Αθήνα. Τι λέει ο μύθος για τα αξεπέραστα γλυπτά που σεβάστηκαν οι αιώνες και λεηλάτησε ο Έλγιν. Γιατί το Ερέχθειο ήταν το ιερότερο μέρος (βίντεο)
Ειδήσεις σήμερα:
- Σαρώνει ο καύσωνας την Ευρώπη. Έκτακτα μέτρα σε Ιταλία, κλείνει ο Πύργος του Άιφελ
- Πάνω από 3.000 καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις παραλίες. Στην Ανατολική Αττική οι περισσότερες
- Ναυάγησε μαούνα στον Κόλπο του Σουέζ. Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Ξεκίνησε δίκη “μαμούθ” στη Θεσσαλονίκη, με 117 κατηγορουμένους για 553 κλοπές
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ