«Μπορείτε να φανταστείτε το σχολείο των ονείρων σας;»
Αυτό ήταν το θέμα του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του Υπουργείου Παιδείας και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Στα Ιωάννινα, το 25ο Δημοτικό Σχολείο έκλεψε τις εντυπώσεις με το πλούσιο περιεχόμενο και την ευρηματικότητα, καθώς το σενάριο είχε πρωταγωνιστές μικρούς ρομά μου μιλούσαν στην δασκάλα τους για όσα δεν έχουν και θα ήθελαν να ζήσουν.
Αυθορμητισμός, ειλικρίνεια, αλήθεια και ανόθευτα όνειρα. Τα τσιγγανάκια αγαπούν την μουσική και το δείχνουν μέσα και έξω από το σχολείο.
Οι πιτσιρικάδες αφήνουν τα ποδήλατα έξω από την τάξη και  διηγούνται πως το σχολείο μπορεί να γίνει καλύτερο με νότες και δημιουργικές απασχολήσεις. Ο μικρός μαθητής λέει ότι  θέλει να γίνει βιολιστής και δείχνει την δεξιοτεχνία του στο τουμπερλέκι χτυπώντας ρυθμικά το θρανίο του.
Τα κορίτσια φροντίζουν να έχουν ωραία χρώματα και όμορφα στολίδια στη ζωή τους. Να μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής.
Δείτε το βίντεο που κέρδισε την 7η θέση στο διαγωνισμό χωρίς ενίσχυση από επαγγελματίες της εικόνας και του μοντάζ.
Όλα είναι χειροποίητα και αυθεντικά ερασιτεχνικά. Ψυχή της προσπάθειας ήταν η εκπαιδευτικός Ζαχαρένια Σταύρου από την Άρτα.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου που δημιούργησε τη δική του ταινία με τη βοήθεια του δασκάλου, Νίκου Βιντζηλαίου και του σκηνοθέτη, Γιάννη Παπαδάκου.
Άρτιες λήψεις, μοντέρνα αισθητική και όμορφες εικόνες από την Νάξο και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών σε χώρους πολιτισμού και λαογραφίας.
Μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους κάτω από την Πορτάρα, παίζουν θέατρο, κανουν αθλητισμό και κοιτούν τα αθλητικά ιδάλματά τους μέσα από το τερέν.
Οι μαθητές δεν χασμουριούνται όταν οι δάσκαλοι τους ανοίγουν παράθυρα στον κόσμο με αγάπη και φροντίδα.

 Συγχαρητήρια σε όλους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here