Η τραγική αμερικανίδα που πήδηξε απ’ το Empire State Building και έγινε εξώφυλλο στο LIFE. Την αποκάλεσαν “η πιο όμορφη αυτοκτονία” και ενέπνευσε καλλιτέχνες, όπως ο Άντι Γουόρχολ

Η τραγική αμερικανίδα που πήδηξε απ’ το Empire State Building και έγινε εξώφυλλο στο LIFE. Την αποκάλεσαν “η πιο όμορφη αυτοκτονία” και ενέπνευσε καλλιτέχνες, όπως ο Άντι Γουόρχολ
Στις 10.40 το πρωί της 1ης Μαΐου του 1947, ο αστυνομικός Τζον Μόρισεϊ παρατήρησε ένα λευκό μαντήλι να αιωρείται γύρω απ’ το Empire State Building της Νέας Υόρκης.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα άκουσε ένα φοβερό κρότο και είδε κόσμο να συγκεντρώνεται στο πεζοδρόμιο κάτω απ’ το ψηλότερο κτίριο της πόλης.

Έτρεξε προς το σημείο και είδε το άψυχο σώμα μιας κοπέλας, ξαπλωμένο πάνω σε μια κατεστραμμένη κάντιλακ.

Την σκηνή απαθανάτισε ένας νεαρός φωτογράφος, ο Ρόμπερτ Γουάιλς, ο οποίος έτυχε να περνάει από εκεί.

Η φωτογραφία ονομάστηκε «η πιο όμορφη αυτοκτονία» και δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Life.

«Δε θέλω κανείς, ούτε η οικογένειά μου, να με δει. Μπορείτε να κάψετε το σώμα μου;»

Η όμορφη αυτόχειρας ήταν η 23χρονη Έβελιν Μακχέιλ.

Πριν πηδήξει στο κενό απ’ την κορυφή του Empire State Building, είχε βγάλει το γκρίζο παλτό της και το είχε αφήσει δίπλα στην τσάντα της.

Μέσα στη τσάντα είχε μερικά καλλυντικά, λίγα δολάρια, οικογενειακές φωτογραφίες και ένα σημείωμα.

Έγραφε: «Δε θέλω κανείς, ούτε η οικογένειά μου, να με δει. Μπορείτε να κάψετε το σώμα μου; Ικετεύω εσάς και την οικογένειά μου – μην με κηδέψετε και μη κάνετε κανένα μνημόσυνο. Ο μνηστήρας μου, μου ζήτησε να τον παντρευτώ τον Ιούνιο. Δεν νομίζω ότι θα ήμουν καλή σύζυγος. Είναι πολύ καλύτερα χωρίς εμένα. Πείτε στον πατέρα μου ότι έχω κληρονομήσει πάρα πολλές απ’ τις συνήθειες της μητέρας μου».

Η πιο όμορφη αυτοκτονία, έργο του Sean Willet. Pixels

Είχε διαγράψει τις τρεις προτάσεις που αναφέρονταν στο μνηστήρα της.

Η άσημη Έβελιν άθελα της κατάφερε να γίνει διάσημη και ο κόσμος να μάθει λεπτομέρειες για τη ζωή  της. Γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1923 στην Καλιφόρνια.

Η μητέρα της εγκατέλειψε την οικογένεια πολύ νωρίς και ο πατέρας της, Βίνσεντ, μεγάλωσε την Έβελιν και τα 6 αδέρφια της. Λίγα χρόνια μετά, μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη.

Μετά το λύκειο, η Έβελιν κατατάχτηκε στο γυναικείο στρατό της Αμερικής. Όταν έληξε η θητεία της, έκαψε τη στολή της.

Επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και αρραβωνιάστηκε τον στρατιωτικό Μπάρι Ρόουντς. Η Έβελιν ήταν παράνυμφος της αδερφής του Ρόουντς και όταν τελείωσε ο γάμος, έκαψε το φόρεμά της όπως είχε κάνει και με τη στρατιωτική στολή.

Στις 30 Απριλίου του 1947 αποφάσισαν με τον Ρόουντς να παντρευτούν τον Ιούνιο.

Την επόμενη μέρα, η Έβελιν πήρε το τρένο για να επιστρέψει στο σπίτι του αδερφού της, όπου έμενε. Ο Ρόουντς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πριν φύγει, τη φίλησε και του φαινόταν, «ευτυχισμένη όπως κάθε κοπέλα που πρόκειται να παντρευτεί».

Στις 10.30 το πρωί της 1ης Μαΐου, η Έβελιν έβγαλε εισιτήριο για τον 86ο όροφο του Empire State Building. Δέκα λεπτά μετά, ήταν νεκρή.

Η σορός της Έβελιν αποτεφρώθηκε, όπως είχε ζητήσει. Όμως δεν κατάφερε να περάσει απαρατήρητη όπως ήλπιζε.

Η φωτογραφία του θανάτου της έκανε τον γύρο του κόσμου και ενέπνευσε καλλιτέχνες, όπως ο  Άντι Γουόρχολ.

Έχουν περάσει 71 χρόνια απ’ το θάνατό της και δεν έχει γίνει κανένα μνημόσυνο, αλλά ο κόσμος τη θυμάται ακόμα για τον λάθος λόγο. Επειδή αυτοκτόνησε.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας:Wikipedia

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Η αυτοκτονία του ηθοποιού Νίκου Σκυλοδήμου που είχε συμπρωταγωνιστήσει με διάσημους ηθοποιούς. Κρεμάστηκε από τους σωλήνες του καλοριφέρ την ημέρα των γενεθλίων του  

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu