Η συγκλονιστική ομιλία του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame. «Δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Πήγα και δεν θα το μετανιώσω ποτέ!»

news247

 Με βουρκωμένα μάτια, ο Γκάλης συγκίνησε όσους τον άκουσαν και τους έκανε να χαρούν με τη χαρά του κατά την ομιλία του στο Hall of Fame. Παραδέχθηκε ότι όνειρό του ήταν να παίξει στο NBA, αλλά αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα, όπου δεν γνώριζα αν υπάρχει μπάσκετ.
Ο Νίκος Γκάλης δήλωσε ότι ποτέ δεν μετάνιωσε γι΄ αυτή την επιλογή.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Νίκου Γκάλη ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά:  

«Είναι τιμή και όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Bob McAdoo που με παρουσίασε. Μας συνδέουν πολλά από το παρελθόν. Ευχαριστώ που με ακολούθησε, είναι σαν αδελφός για εμένα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα παίξω στην Ελλάδα. Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στο ΝΒΑ. Είχα όμως προτάσεις από την Ελλάδα, την οποία δεν είχα ποτέ επισκεφθεί, δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ εκεί. Πήγα και είναι μια απόφαση που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Όταν πήραμε το 1987 το χρυσό μετάλλιο, ο λαός βγήκε στο δρόμο και πλέον το ελληνικό μπάσκετ είναι το εθνικό σπορ. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς μια μπασκέτα τώρα πια. Αισθάνομαι ευγνώμων γι’ αυτό. Περπατώ στους δρόμους της γειτονιάς μου στη Θεσσαλονίκη, μου ζητούν αυτόγραφα με αγκαλιάζουν, μου λένε Νίκο, Νίκο… Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μια κυρία με ευχαρίστησε γιατί έσωσα το γιο της που ήταν εθισμένος, το μπάσκετ έσωσε έναν άνθρωπο. Ευχαριστώ τη σύζυγο και την κόρη μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ«.

 

Διαβάστε επίσης στο news247: Στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια