Η βασίλισσα Ελισάβετ απένειμε παράσημο στους Beatles και αυτοί έκαναν μαριχουάνα στο παλάτι για να χαλαρώσουν. Γιατί το επέστρεψε ο Λένον με μια ειρωνική επιστολή στη Βασίλισσα

Η βασίλισσα Ελισάβετ απένειμε παράσημο στους Beatles και αυτοί έκαναν μαριχουάνα στο παλάτι για να χαλαρώσουν. Γιατί το επέστρεψε ο Λένον με μια ειρωνική επιστολή στη Βασίλισσα
Οι Beatles, τα διάσημα Σκαθάρια, που έκαναν του θαυμαστές να ουρλιάζουν και να λιποθυμούν στις συναυλίες τους, είχαν προσκληθεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε να τους απονείμει το μετάλλιο του τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE), που μέχρι τότε δίνονταν σε ήρωες πολέμου. Η βασίλισσα ήθελε να τους τιμήσει γιατί έκαναν τη Βρετανία περήφανη με την παγκόσμια προβολή της.

Όταν ο μάνατζέρ τους, Μπράιαν Επστάιν, τους ανακοίνωσε το νέο, εκείνοι δεν ήξεραν καν τι ήταν η συγκεκριμένη διάκριση. Τους εξήγησε ότι ήταν μεγάλη τιμή και σκωπτικά συμπλήρωσε, ότι θα έπαιρναν 40 δολάρια ετησίως και θα είχαν ελεύθερη είσοδο στη Whispering Gallery του Καθεδρικού Ναού του Άγιου Παύλου, δέχτηκαν. Το πρωί της 26ης Οκτωβρίου 1965 έφτασαν στα Ανάκτορα του  Μπάκιγχαμ, με τη Ρολς Ρόις του Τζον Λένον. Γύρω από το παλάτι τους αποθέωναν 4000 φανατικοί θαυμαστές και κυρίως θαυμάστριες.

Οι φρουροί  έδωσαν στους Beatles οδηγίες. Έπρεπε να περπατάνε με συγκεκριμένο τρόπο και να μη μιλήσουν στη βασίλισσα πριν τους μιλήσει εκείνη.

Ήταν πολύ νευρικοί και αγχωμένοι. Ο Λένον το 1970 αποκάλυψε ότι πριν την απονομή έπρεπε να χαλαρώσουν. Απ΄όλους τους τρόπους ο μόνος που σκέφτηκαν ήταν να καπνίσουν μαριχουάνα στην τουαλέτα του παλατιού.

«Θέλαμε να γελάσουμε με την κατάσταση. Αλλά όταν συμβαίνει σε εσένα, όταν σε στολίζουν με τα παράσημα και τις κορδέλες, δε γελάς πια. Εμείς, παρόλα αυτά, χαχανίζαμε σαν τρελοί γιατί είχαμε μόλις καπνίσει μαριχουάνα στις τουαλέτες του Μπάκιγχαμ. Ήμασταν τόσο νευρικοί. Δεν είχαμε τι να πούμε. Η βασίλισσα ήταν τοποθετημένη σε ένα μεγάλο πράγμα. Είπε κάτι τύπου «Ω, α, μπλα, μπλα» αλλά δεν καταλάβαμε ακριβώς. Είναι πιο καλή απ’ ότι στις φωτογραφίες», είπε ο Λένον.

Οι Beatles, τα διάσημα Σκαθάρια, που έκαναν του θαυμαστές να ουρλιάζουν και να λιποθυμούν στις συναυλίες τους, είχαν προσκληθεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.Wikimediamtx Commons 

Ο Χάρισον το αρνήθηκε. Είπε πως ήταν απλώς ένα τσιγάρο.

Στις 25 Νοεμβρίου 1969, ο Λένον επέστρεψε το μετάλλιο και έστειλε μια επιστολή στη βασίλισσα: «Μεγαλειοτάτη, επιστρέφω το μετάλλιο μου ως διαμαρτυρία στην ανάμειξη της Βρετανίας στον Πόλεμο της Μπιάφρα, στη Νιγηρία, ενάντια στην υποστήριξή που παρέχετε στην Αμερική κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ και ενάντια στο τραγούδι «Cold Turkey» που έπεσε χαμηλά στις λίστες επιτυχιών. Με αγάπη, Τζον Λένον από Bag».

Ο Λένον προκάλεσε αντιδράσεις. Πολλοί άρχισαν να λένε ότι εξαρχής δεν του άξιζε να το πάρει. Η απάντησή του ήταν ότι οι Μπητλς δεν είχαν τιμηθεί επειδή είχαν σκοτώσει ανθρώπους.

Μετά από 4 χρόνια είχε αλλάξει αρκετά και είχε ωριμάσει, τόσο ώστε να θεωρεί υποκριτικό, ότι κάποτε είχε δεχτεί ένα παράσημο ως Beatle και το επέστρεφε ως Λένον.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Wikimediamtx Commons 

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Η περιπετειώδης ιστορία του λευκού σκαραβαίου που εμφανίζεται στο θρυλικό εξώφυλλο των Beatles. Γιατί ο ιδιοκτήτης του, που πάρκαρε το αυτοκίνητο στην Abbey Road, βρήκε για χρόνια τον μπελά του

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu