Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρουσιάστηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση λίγο πριν από τη λήψη της αναμνηστικής φωτογραφίας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, σε βίντεο και φωτογραφίες που ανάρτησε το πρακτορείο AP, ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε να παραπατάει και να βαδίζει με τη συνδρομή των ανδρών ασφαλείας, αλλά και του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Κάτι ανάλογο συνέβη και κατά την προσπάθεια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να κατέλθει από το βάθρο.

Στο παρελθόν ο κ. Γιούνκερ έχει επικριθεί από Ευρωπαίους πολιτικούς για τη συνήθειά του να καπνίζει, αλλά και για την αγάπη του στο αλκοόλ. Όπως σχολιάστηκε στα σόσιαλ μίντια ο πρόεδρος «αγαπούσε όλο τον κόσμο» αφού αγκάλιαζε και φιλούσε σταυρωτά όποιον έβρισκε μπροστά του.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του έχει πει πως τον στεναχωρούν οι διαδόσεις περί αλκοολισμού. Τόνισε ότι μετά από ένα σοβαρό δυστύχημα το 1989, το αριστερό του πόδι έχει αστάθεια και πρέπει να στηρίζεται για να ανέβει και να κατέβει σκαλιά.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του συνεργάτη του Ισπανού ευρωβουλευτή Ραμόν Τρεμόσα: «Εγώ δεν έχω αποδείξεις ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, έτσι φαινόταν όμως. Εάν το πρόβλημά του είναι η ισχιαλγία, τότε θα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να δούμε μια ιατρική βεβαίωση! Η Κομισιόν είναι δημόσιος οργανισμός. Ο κ. Γιούνκερ καλοπληρώνεται από τους φορολογούμενους. Βλάπτει την εικόνα της Ευρώπης; Και τι γίνεται με την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στο εγχείρημα της ΕΕ;»

Όπως ήταν αναμενόμενο το Twitter γέμισε με καυστικές αναρτήσεις για την εμφάνιση του προέδρου Γιούνκερ

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: «Τους μπεκρήδες και αν δικάσουνε, άδικα θα τους κρεμάσουνε». Ορέστης Μακρής, ο τενόρος που έκανε καριέρα σε ρόλο μεθύστακα, αν και δεν έπινε γουλιά. Γιατί ο Φίνος τον αποκάλεσε «κάφρο» … 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here