Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου με μια δραματική ανακοίνωση πριν από λίγες ημέρες έφερε στο φως την αδράνεια της πολιτείας και τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει το κτήμα. Η απραξία των φορέων που  οφείλουν να το προστατεύσουν οδήγησαν σταδιακά στην εγκατάλειψη του χώρου που, όπως επισημαίνεται, ζει τις τελευταίες ημέρες του.

«Κτίρια εξαφανίζονται από το χάρτη, έχουν σπάσει όλα τα προστατευτικά που τοποθετήθηκαν πριν δύο χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει παραβιασθεί η πόρτα του ιστορικού ξενοδοχείου “Τατόιον” και άγνωστοι κλέβουν ανενόχλητοι έπιπλα και άλλα χρηστικά αντικείμενα που βρίσκονται εκεί», επισημαίνουν εκπρόσωποι του συλλόγου παρουσιάζοντας εν συντομία την απερίγραπτη κατάσταση:
«Ο ιστορικός πυρήνας του κτήματος έχει μετατραπεί σε στούντιο φωτογραφήσεων γάμων.
Στον αστυνομικό σταθμό έχουν αφήσει μόνο έναν αστυνόμο χωρίς περιπολικό που σημαίνει ότι δεν γίνονται πια περιπολίες . Τα γκαράζ έχουν γκρεμιστεί , η στέγη του Ιπποστασίου χάσκει ανοιχτή ένα χρόνο τώρα, το οινοποιείο έχει ρημάξει και κλέβουν ανενόχλητοι όσα μπουκάλια έχουν απομείνει στο εμφιαλωτήριο.
Έχουν σπάσει το παράθυρο στο διευθυντήριο και κινδυνεύει το αρχείο του κτήματος. Οι μηχανές εντούρο είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε όλο τον ιστορικό πυρήνα του κτήματος. Τις Κυριακές ανενόχλητοι επισκέπτες ανάβουν φωτιές στο μεγάλο λιβάδι και ψήνουν μπριζόλες, ενώ από το καλοκαίρι το κτήμα έχει μείνει χωρίς νερό και με άδειους πυροσβεστικούς κρουνούς».

Την εικόνα κατέγραψε drone που πέταξε πάνω από το δάσος και τα ιστορικά κτίρια

Πληροφορίες

krasi-tatoiΔείτε ακόμη: Ανησυχία για το Τατόι: χώρος πολιτισμού και περιπάτου ή εστιατόρια και ταβέρνες; Δείτε πώς ο Γεώργιος Α΄επέλεξε την περιοχή και έχτισε τον πρώτο ξενώνα, όπου οι «γαλαζοαίματοι» έκαναν στρωματσάδα (βίντεο)
Ακόμα : Αυτό είναι το αυθεντικό κρασί του κτήματος Τατοΐου με ετικέτα του 1948 που κατέκτησε διεθνή βραβεία! Το παρήγαγαν στο οινοποιείο που σήμερα καταρρέει. Για την σωτηρία του διοργανώθηκε φιλανθρωπικό Gala όπερας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here