Ξύλο και χημικά στο Σύνταγμα μετά την πορεία για το πολυνομοσχέδιο. Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή (βίντεο)

news247:
Ένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή, όταν μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και φοιτητικών συλλόγων προσπάθησαν να ανεβούν τα σκαλιά πίσω από τον άγνωστο στρατιώτη. Τα ΜΑΤ του εμπόδισαν και μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε νέα ένταση με τους διαδηλωτές να προσπαθούν  ξανά να ανεβούν και τα ΜΑΤ να τους απωθούν με χημικά, ενώ ένας δημοσιογράφος χτυπήθηκε από τους διαδηλωτές.

 

Η ένταση ξεκίνησε μετά την αποχώρηση του ΠΑΜΕ από την πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι πορείες τόσο του ΠΑΜΕ όσο και των λοιπών σωματείων, και παρέμεναν φωνάζοντας συνθήματα, χωρίς αρχικά να συμβεί το παραμικρό.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης και φεύγοντας στην Πανεπιστημίου, ομάδα 10 ατόμων έκοψε με τροχό καφάο του ΟΤΕ και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά.

Μέχρι τις 14:30 είχαν διαλυθεί όλες οι συγκεντρώσεις.

Αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο- Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια τα Πρωτοβάθμια

Εργαζόμενοι του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. Από την πλατεία Κοτζια έφτασαν συνταξιούχοι, ενώ το παρών έδωσαν και φοιτητές του ΜΑΣ, το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, εκπαιδευτικοί κ.α.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, φτάνοντας στην Ομόνοια δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανεμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα αλλά αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σ αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πραξη από το λαϊκό κίνημα, μέχρι την οριστική κατάργηση τους από την ταξική παλη, από τη λαϊκή συμμαχία».

Εκτός από την συγκέντρωση της Ομόνοιας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και από την επιτροπή αγώνα Αναπήρων με αίτημα να μην γίνουν περικοπές στα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις.

Φωτογραφίες: eurokinissi

Διαβάστε επίσης: Βίντεο: Αναρχικοί κυνηγούν διακινητές ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια