Λευκές καμηλοπαρδάλεις εντοπίστηκαν στην Κένυα. Πάσχουν από μια γενετική ανωμαλία και θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση

HuffpostGreece:
Δύο σπάνιες λευκές καμηλοπαρδάλεις εμφανίστηκαν στο φυλασσόμενο πάρκο Ishaqbini Hirola στην επαρχία Garissa της Κένυας, προς έκπληξη των φυλάκων και των κατοίκων της περιοχής.

Η μαμά καμηλοπάρδαλη και το παιδί της πάσχουν από μία γενετική ανωμαλία που ονομάζεται «λευκισμός» και εμποδίζει τη χρώση στα κύτταρα του δέρματος. Σε αντίθεση με τον αλμπινισμό, τα ζώα με λευκισμό εξακολουθούν να παράγουν σκοτεινή χρωστική ουσία στο μαλακό τους ιστό, γι’αυτό οι λευκές καμηλοπαρδάλεις έχουν σκούρο χρώμα στα μάτια τους.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, η περιοχή που εντοπίστηκαν οι καμηλοπαρδάλεις διοικείται από το Πρόγραμμα Διατήρησης Hirola, μια ΜΚΟ που ασχολείται με τη διάσωση της αντιλόπης της περιοχής, ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, μία από τις σπανιότερες αντιλόπες στον κόσμο.
Σύμφωνα με την οργάνωση, αυτή είναι η τρίτη φορά που εντοπίζεται λευκή καμηλοπάρδαλη. Η πρώτη ήταν και πάλι στην ίδια περιοχή το Μάρτιο του 2016 και η δεύτερη στην Τανζανία, τον Ιανουάριο του 2016.
Το συγκεκριμένο είδος καμηλοπάρδαλης θεωρείται σπάνιο και προς εξαφάνιση από τη Διεθνή Ένωση για τη Διαφύλαξη της Φύσης και εκτιμάται ότι υπάρχουν συνολικά 8.500 στην άγρια φύση. Ζουν κυρίως στη Σομαλία, τη νότια Αιθιοπία και τη βόρεια Κένυα.

Δείτε το βίντεο:

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια