«Με είχαν δεμένο σαν σκυλί με μία αλυσίδα». Τι ανέφερε ο Λεμπιδάκης στην κατάθεση του. Ένας από τους δράστες είχε εμπλακεί και στην απαγωγή Παναγόπουλου

news247:
Ελεύθερος μετά από 6 μήνες, ο 53χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κρησφύγετο των απαγωγέων του, μια μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων με την επωνυμία Κλάδος Δράκος, στο 5ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ρεθύμνου-Χανίων στην γέφυρα Ζουρίδα.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε μισή ώρα μετά τις 7 το πρωί και μέχρι τις 8 είχαν προκύψει συλλήψεις και πλήθος προσαγωγών όλοι τους ντόπιοι και ένας κάτοικος Θεσσαλονίκης.
Η έφοδος των αστυνομικών ήταν τόσο αιφνιδιαστική που οι δεσμώτες του στον χώρο που κρατείτο, ο «φρουρός» από την Θεσσαλονίκη και ο ιδιοκτήτης της μάντρας, κυριολεκτικά δεν κατάφεραν αντιδράσουν, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν, ενώ στη συνέχεια, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εντοπίστηκε δεμένος, με μία αλυσίδα στο πόδι και φοβερά αδυνατισμένος μετά από μισό χρόνο στα χέρια των απαγωγέων του, ο οποίος παρόλα όσα πέρασε, σε γενικές γραμμές είναι καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια και σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις με αυτή που έγινε στο κρησφύγετο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή ακόμη 5 άτομα, φτάνοντας συνολικά τις 7 βεβαιωμένες συλλήψεις, ενώ μέχρι το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια συνολικά 12 άτομα, που ανακρίνονται και θεωρείται βέβαιο πως ο τελικός αριθμός των συλλήψεων θα αλλάξει και θα μεγαλώσει.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μία ανήλικη και συγκεκριμένα, η 16χρονη κόρη ενός εκ των μελών της σπείρας, η οποία μάλιστα είχε στείλει ένα από τα μηνύματα στην οικογένεια του θύματος και ψώνιζε τις κάρτες για τα καρτοκινητά των δραστών, που μετά από κάθε χρήση τα απέρριπταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα ηγετικά μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν είναι και ένας Κρητικός που είχε εμπλακεί στο παρελθόν και στην απαγωγή Παναγόπουλου.
Κανείς από τους συλληφθέντες δεν είχε επαγγελματική ή άλλη σχέση με το θύμα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων.
Άλλωστε από το πρωί που απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έως και τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας κατέθετε συνεχώς στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση αυτή, για την οποία ήδη έχει σχηματισθεί μία ογκώδης δικογραφία που περιλαμβάνει στοιχεία από όλους αυτούς τους μήνες κατάφερε να συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., τεχνικό υλικό από τις παρακολουθήσεις και πλήθος καταθέσεων.

«Με είχαν δεμένο σαν σκυλί με μία αλυσίδα»

Στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε: «Ήθελαν να είμαι συνέχεια δεμένος με αλυσίδα για να είναι σίγουροι ότι δεν θα φύγω. Στο δωμάτιο έμπαινε πότε ένα άτομο και πότε δύο. Δεν έβλεπα ποτέ τα πρόσωπά τους. Φορούσαν κουκούλες. Δεν με χτύπησαν. Η βία ήταν ψυχολογική. Φρόντιζαν συνεχώς να μου αλλάζουν κρησφύγετα. Μου έβαζαν μια κουκούλα στο πρόσωπο και με φόρτωναν σε ένα αυτοκίνητο και πηγαίναμε. Δεν είχα καμία αίσθηση του χώρου. Καταλάβαινα μόνο πότε μπαίνω και πότε βγαίνω από το αυτοκίνητο».

Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι περιγράφεται ότι έχει μείνει 45 κιλά. Ο 53χρονος επιχειρηματίας έμεινε στα χέρια των κακοποιών περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο θύμα απαγωγής στα ποινικά χρονικά- πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ομηρεία απαχθέντος παγκοσμίως.

Η μάντρα στην γέφυρα Ζουρίδα ήταν και το τελευταίο «κρατητήριό» του, αφού είχαν προηγηθεί αγροικίες, αποθήκες, ακόμα και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή, σε μία προσπάθεια των δραστών να εξαφανίσουν τα ίχνη του.
Όμοια σε χρονική διάρκεια απαγωγή στην Ελλάδα δεν έχει ξανασυμβεί, όπως και η αστυνομική επιχείρηση που έγινε ήταν άκρως επαγγελματική και αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τον αστραπιαίο τρόπο που έδρασε μην αφήνοντας περιθώρια, για ένοπλη αντιπαράθεση και συμπλοκή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η υπερβολική χρονική παράταση στο θρίλερ από τους ίδιους τους δράστες, που μόλις πριν μερικές ημέρες έδειξαν μία υποχώρηση στα χρήματα που απαιτούσαν, χωρίς και πάλι να μπορούν να καλυφθούν, στην ουσία λειτούργησε εναντίον τους αφού έδωσε τον χρόνο στις Αρχές να συλλέξουν πληροφορίες, να επεξεργαστούν στοιχεία και να φτάσουν στο κατώφλι τους.

Το μοιραίο λάθος των απαγωγέων στα μέσα του καλοκαιριού

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση είχαν θέσει εδώ και περίπου 3 μήνες τουλάχιστον τρεις εκ των απαγωγέων υπό παρακολούθηση και σε έναν έλεγχο που τους έκαναν τον περασμένο Ιούλιο, σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, ανακάλυψαν ότι κανείς τους δεν είχε κινητό τηλέφωνο πάνω του, αφού είχαν προλάβει να τα ξεφορτωθούν, με αποτέλεσμα η πεποίθηση που είχαν οι Αρχές για αυτά τα συγκεκριμένα άτομα να ενισχυθεί και σιγά-σιγά να καταφέρουν να θέσουν υπό παρακολούθηση τα περισσότερα από τα μέλη της σπείρας.
Όσο αυτοί δηλαδή απαιτούσαν χρήματα οι αστυνομικοί ήδη «κλείδωναν» την θέση τους και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να επέμβουν. Αρκετοί εξ αυτών είχαν ποινικό παρελθόν και άλλοι είχαν επιχειρηματική δραστηριότητα στο παρελθόν και είναι γνωστοί στην Κρήτη.
Λόγω απεργίας των δημοσιογράφων, η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει το πρωί της Τετάρτης, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στα Χανιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του Γενικού της Κρήτης και βεβαίως των αξιωματικών της Ασφάλειας που επαλείφθηκαν της υπόθεσης.

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια