Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό, στην περιοχή Μικροχώρι. Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την επιχείρηση των πυροσβεστών

news247

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια στην περιοχή Μικροχώρι, στον Ωρωπό Αττικής. Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, ενώ πνέουν εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι και τα πρώτα οχήματα που έφτασαν στο σημείο κάλεσαν σε ενισχύσεις.
AdTech AdΈχουν σπεύσει και επιχειρούν 45 άντρες της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.
Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και μία φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βιβάρι αλλά είναι πετρώδες έδαφος και δεν απασχολεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν 12 άνδρες με 5 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων.
Υποχωρούν τα μέτωπα σε Μάνη και Ροδόπη

Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκονται επιτέλους τα μέτωπα της Ανατολικής Μάνης με μικροεστίες στις ήδη καμένες εκτάσεις που καπνίζουν ελάχιστα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες αργά το απόγευμα σε δασική έκταση στη Νέα Σάντα Ροδόπης, χωρίς να απειληθεί κατοικημένη περιοχή. Ενδεχομένως η συγκεκριμένη πυρκαγιά να ξέσπασε από κεραυνό, είναι σε δύσβατο σημείο και σε χαράδρα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος και σήμερα για Στερεά Ελλάδα, Αττική, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Πελοπόννησο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

·         Περιφέρεια Αττικής

·         Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)

·         Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

·         Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)

·         Περιφέρεια Κρήτης

·         Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Διαβάστε επίσης στο news247: Άγνωστος τηλεφώνησε για βόμβα στο μετρό του Αιγάλεω

 

 

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια