Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στον Κάλαμο Αττικής. Εκκενώθηκαν προληπτικά δυο παιδικές κατασκηνώσεις ενώ η φωτιά κατευθύνεται πως τον κεντρικό οικισμό (φωτο και βίντεο)

news247:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης – Φωτογραφίες και βίντεο: Σταύρος Χαμπάκης

Τεράστια είναι η έκταση που έχει πάρει φωτιά λόγω των ανέμων στον Κάλαμο. Αρχικά ξέσπασε από τους Αγίους Αποστόλους και κινήθηκε ψηλά προς τον οικισμό του Καλάμου με κατεύθυνση το Καπανδρίτι.

Ήδη αυλές  παραδόθηκαν στις φλόγες αλλά κανείς δεν έχει εικόνα της έκτασης των ζημιών και του αριθμού καθώς το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από τουλάχιστον τρία σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίας στη φωτιά είναι ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας. Αναγκαία κρίθηκε η εκκένωση δύο παιδικών κατασκηνώσεων που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, ενώ άλλοι κάτοικοι σπεύδουν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες με κουβάδες στα χέρια και άλλοι να απομακρυνθούν.

Κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό και εκρήξεις που ακούστηκαν αλλά αυτά θα διερευνηθούν σε δεύτερο χρόνο από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 36 άντρες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα,9 εθελοντικά οχήματα, 13 υδροφόρες του Δήμου και τις Περιφέρειας, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα.

Φωτογραφίες και βίντεο: Σταύρος Χαμπάκης

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια