Νέο ρεκόρ για το Μουσείο της Ακρόπολης. Ξεπέρασε τους 11 εκατομμύρια επισκέπτες από την ημέρα που άνοιξε. Από ποιες χώρες προέρχονται οι περισσότεροι τουρίστες

Σαν σήμερα, πριν από οχτώ χρόνια λειτούργησε για πρώτη φορά το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και κάθε χρόνο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Από το 2008 έως τώρα το έχουν επισκεφτεί συνολικά 11 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα όγδοα γενέθλια του μουσείου θα εορταστούν στις 9 το βράδυ με μια συναυλία στον προαύλιο χώρο.
Η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή θα παρουσιάσει αγαπημένα μουσικά τραγούδια.
Επίσης, στο μεγάλο λόμπυ του Μουσείου προβάλλεται ένα βίντεο με τα άγνωστα σπήλαια της Ακρόπολης και τα ευρήματα που βρέθηκαν μέσα σε αυτά.

Η ταυτότητα των επισκεπτών 

Στα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε το Μουσείο της Ακρόπολης, οι επισκέπτες διαχωρίζονται σε μεμονωμένους και σε επισκέπτες σε ομάδες. Οι μεμονωμένοι επισκέπτες ανέρχονται σε 1.117.610 και κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τη γλώσσα που μιλούν. Πρώτοι στη λίστα είναι οι Έλληνες και ακολουθούν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ιταλία.
Δείτε τη λίστα που δείχνει τι γλώσσα μιλούν οι περισσότεροι επισκέπτες του μουσείου:

1) Ελληνικά 33%
2)Αγγλικά 27%
3)Γαλλικά 8%
4)Ισπανικά 6%
5)Ιταλικά 5%
6)Γερμανικά 4%
7)Κινέζικα 2%
8)Ολλανδικά 2%
9)Ρώσικα 1%
10)Άλλες γλώσσες 10%

Οι εθνικότητες που επισκέφθηκαν το Μουσείο με βάση τη γλώσσα.

Διαβάστε στη ΜΤΧ για τα αθέατα σπήλαια της Ακρόπολης, όπου πραγματοποιούνταν πανάρχαιες τελετές.

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Στεγάζει ευρήματα από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, περίπου 4.000 αντικείμενα σε ένα εκθεσιακό χώρο 14.000 τετραγωνικών μέτρων. Παράλληλα, φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις και εκθέματα από μουσεία της Ελλάδας.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής, «Οι περιοδικές εκθέσεις, που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, είχαν ως στόχο την ολοκληρωμένη παρουσίαση αρχαιολογικών ευρημάτων της ελληνικής περιφέρειας, με παράλληλη αναφορά στις ανασκαφές, αναπαράσταση τμημάτων εμβληματικών κτηρίων αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο είναι χωροθετημένοι οι αρχαίοι τόποι.»
«Η εξωστρέφεια ήταν και παραμένει κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής του Μουσείου Ακρόπολης», ανέφερε.

Πρόσφατα, στη βιβλιοθήκη του μουσείο προστέθηκαν 4.500 τόμοι του αείμνηστου καθηγητή Αρχαιολογίας Γιώργου Δεσποίνη.
Το επόμενο βήμα θα είναι το άνοιγμα της ανασκαφής που πραγματοποιείται στα υπόγεια του Μουσείου. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Μουσείου:«Ελπίζω στα δέκατα γενέθλια του Μουσείου η Σταματία Ελευθεράτου, που έκανε τις ανασκαφές, να μας ξεναγήσει σε αυτήν» .

Διαβάστε επίσης: Το εντυπωσιακό γλυπτό που κοσμούσε την στέγη του Παρθενώνα ήταν ένα αγριολούλουδο της Ακρόπολης. Ήταν εμπνευσμένο από τα φύλλα του ταπεινού ακάνθου και του φοίνικα που ήταν σύμβολο πλούτου. Ένα μοναδικό έκθεμα

 

 

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια