Ο Τζίμι Χέντριξ και η αδυναμία του στις Corvette. Οδηγούσε παράτολμα, χωρίς δίπλωμα και «κατάφερε» ένα γερό τρακάρισμα

Παρόλο που ο Τζίμι Χέντριξ -δυστυχώς- δεν έζησε αρκετά ώστε να εξελιχθεί σε έναν λάτρη των αυτοκινήτων, είναι γεγονός πως απολάμβανε κάθε λεπτό της οδήγησης. Φήμες τον θέλουν απρόβλεπτο, όταν κρατούσε το τιμόνι, όπως άλλωστε ήταν και πάνω στη σκηνή. Αν και ποτέ δεν υπήρξε έμπειρος οδηγός, είχε μία τεράστια αδυναμία: την Corvette.

Τα παλαιότερα χρόνια, οι ροκ σταρ δεν είχαν τόση αγάπη για τα υλικά αγαθά αφού μετά βίας έβγαζαν τα απαραίτητα χρήματα. Οι περισσότεροι μάλιστα, όποτε ήθελαν να αγοράσουν κάτι, προτιμούσαν να επικοινωνήσουν με τους παραγωγούς τους από το να το πληρώσουν σε μετρητά. Κάπως έτσι ήταν και ο θρυλικός κιθαρίστας.

Ευρέως θεωρείται από τις μεγαλύτερες επιρροές στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής. Ο Τζίμι Χέντριξ περιγράφεται από το Rock n Roll Hall of Fame ως «ο αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής». Επειδή λοιπόν οι ροκ σταρ και τα αυτοκίνητά τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον πολλών φανατικών οπαδών τους, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο τι οδηγούσε ο  Τζίμι Χέντριξ.

Έχει πλάκα το γεγονός ότι οι κοντινοί φίλοι του αναφέρουν πως ο Χέντριξ ήταν αρκετά κακός οδηγός. Φήμες λένε μάλιστα πως δεν είχε, καν, δίπλωμα οδήγησης. Ήταν πάντως κάτοχος μερικών Muscle Cars με το πρώτο του να είναι μία Chevrolet Corvette του 1968 την οποία αγόρασε όταν η μπάντα του προμόταρε, σε τουρ, τον δεύτερο δίσκο της.

Την πρώτη μέρα που αγόρασε την Corvette αυτή, συνέβη ένα αρκετά αστείο γεγονός, όταν πιάστηκε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα.
Από τη στιγμή δε που ο ίδιος έπρεπε να συνεχίσει την περιοδεία του, η Corvette του στάλθηκε στην Νέα Υόρκη, στον τόπο κατοικίας του.

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος μέχρι ο κιθαρίστας να μπορέσει νόμιμα να οδηγήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Μάλιστα, μετά από λίγους μήνες και ύστερα από ένα πάρτι «κατάφερε» να την τρακάρει άσχημα. Ύστερα, η ασφαλιστική εταιρία του έφερε μία δεύτερη Corvette και είναι γεγονός πως οι δύο αυτές Corvette ήταν οι πρώτες που κυκλοφόρησαν στο Cleveland.

Οι λάτρες των αντικών προσπαθούν ακόμα να εντοπίσουν τα αυτοκίνητα του Χέντριξ,  αφού ακόμα δεν κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχουν και άλλα ή όχι. Μάλιστα το ένα από τα δύο αυτά  αυτοκίνητα πουλήθηκαν μετά το θάνατο του κιθαρίστα το 1970 από τον μάνατζέρ του, προκειμένου να πληρώσουν κάποια τεράστια έξοδα της Hedrix Estate.

Στην μια φωτογραφία  που δημοσιεύουμε ο Χέντριξ οδηγά ένα buggy και είναι τραβηγμένη το 1968, ενώ στην άλλη βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μιας εκ των αγαπημένων του Corvette.

Πηγή: news247

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια