Το ναυάγιο της Επανομής βρίσκεται στο ισοσκελές τρίγωνο που σχηματίζεται στον υδροβιότοπο της περιοχής. Σκουριασμένο και επιβλητικό, έχει δώσει το δικό του στίγμα στην παραλία η οποία κάποτε ήταν «μυστική», με λίγους επισκέπτες.

Το βυθισμένο πλοίο, γνωστό και ως «ναυάγιο της Επανομής», κατά την περίοδο της δικτατορίας εκτελούσε εργασίες μεταφοράς χώματος με σκοπό να «μπαζώσει» έναν ιδιαίτερου κάλλους και μοναδικής φυσικής ομορφιάς βιότοπο, όπου αναπτύσσονται εκατοντάδες είδη πανίδας και φύονται περίπου 2.500 άνθη και φυτά.

Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι ο Άγιος Αντώνιος έσωσε τον βιότοπο, καθώς το πλοίο εγκαταλείφθηκε από την εταιρία που ανέλαβε το έργο, σκούριασε και βούλιαξε ανήμερα της γιορτής του Αγίου, γύρω στα 1970. Στόχος της χούντας ήταν η «τουριστική αξιοποίηση» η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε

Τα τελευταία χρόνια η παραλία έχει γίνει πολυσύχναστη και σε κάθε περίπτωση παραμένει μία από τις καλύτερες κοντινές παραλίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω πλάνα, κρύβει μια απέραντη όαση άμμου, αλλά και ένα ένα ακρωτήριο το οποίο στην ουσία είναι «αμμόγλωσσα», δίνοντας στην παραλία το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των «δύο προσώπων».
Όταν από τη μια πλευρά έχει κύμα, από την άλλη επικρατεί νηνεμία. Τα νερά σε όλες τις παραλίες είναι καθαρά και η παραλία του Ποταμού, που είναι αρκετά πιο οργανωμένη, είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Η κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, η ποικιλομορφία της παραλίας και η ομορφιά του ναυαγίου, καθιστούν την έκταση αυτή πλέον, ίσως τη δημοφιλέστερη παραλία κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Παρακολουθείστε το βίντεο drone του συνεργάτη μας Haanity πάνω από το ναυάγιο της Επανωμής:

 Δείτε ακόμα: Πτήση πάνω από το νησάκι με τις εξωτικές αμμουδιές που κάποτε ήταν μετόχι του Αγίου Όρους και σήμερα αποκαλούν «Μύκονος» του Βορρά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here