Πηγή: Ροδιακή
Δύο προσωπικότητες, της παγκόσμιας σκακιέρας, κάνουν βόλτα στον διάσημο δρόμο της Ρόδου,  την οδό των Ιπποτών.

Ο ένας, ο εκ των νικητών του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, σερ Ουίνστoν Λέοναρντ Σπένσερ Τσόρτσιλ, ο πιο διάσημος πολιτικός που πάτησε τη ροδιακή γη, τον 20ό αιώνα, και ο άλλος, ο πλέον πολυσυζητημένος εφοπλιστής του περασμένου αιώνα, Αριστοτέλης Ωνάσης.
Έφτασαν στη Ρόδο το Σάββατο, 1η Αυγούστου 1959 και τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μιχαήλ Πετρίδης.  Ο Δήμος για να τιμήσει τον υψηλό επισκέπτη, φωταγώγησε την παραλία στο Μαντράκι και τοποθέτησε σε κεντρικό σημείο, ένα πελώριο «V», το σήμα της  νίκης με το οποίο ο Τσόρτσιλ χαιρετούσε τα πλήθη και το συμμαχικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι δύο επίσημοι, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, επισκέφθηκαν χωρίς συνοδεία, τα αξιοθέατα της πόλης, το Μαντράκι, το Μέγαρο και την οδό Ιπποτών.
Εντύπωση έκανε στους ντόπιους  ο χαιρετισμός του Τσόρτσιλ, ο οποίος – αν και καταβεβλημένος – χαιρετούσε κάνοντας το σήμα της νίκης.

Διαβάστε: Νίκος Ακριβογιάννης. Ο αεροπόρος που στρατολογήθηκε ως κατάσκοπος για την Ελλάδα και προσγειώθηκε στην Αλβανία του Χότζα υποδυόμενος τον φυγά κομμουνιστή. Εκτελέστηκε και έφυγε στιγματισμένος ως προδότης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here