Πέθανε ο Γιάννης Κλωνιζάκης. Είχε σχεδιάσει με τον Παναγούλη την απόπειρα κατά του δικτάτορα Παπαδόπουλου

«Έφυγε» στα 75 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο ο Γιάννης Κλωνιζάκης, μηχανικός με αντιδικτατορική δράση, πρώην δήμαρχος και αντινομάρχης Χανίων.

Κατά την περίοδο της δικτατορίας συμμετείχε στην οργάνωση «Ελληνική Αντίσταση» και είχε σχεδιάσει με τον Αλέκο Παναγούλη την απόπειρα κατά του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου.

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1940 και σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εργάστηκε ως μηχανικός στο Μενίδι όπου και συνελήφθη το 1968 για την αντιδικτατορική του δράση. Καταδικάστηκε σε 24ετή κάθειρξη και φυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, Αίγινας και Κέρκυρας.

Το 1978 εξελέγη δήμαρχος Χανίων και την τετραετία 1995 – 1998 διετέλεσε αντινομάρχης Χανίων. Αναδείχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, και ήταν για δυο χρόνια αντιπρόεδρος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο Γιάννης Κλωνιζάκης ανήκει στη γενιά εκείνη των Ελλήνων που όρθωσαν το ανάστημά τους στην πιο σκληρή και βάρβαρη μεταπολεμική περίοδο της χώρας μας, στην φασιστική χούντα που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 1967».

Η κηδεία του Γιάννη Κλωνιζάκη θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 3 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι, Χανίων και η ταφή του στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής.

 

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Αλέκος Παναγούλης. Ο άνθρωπος που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Παπαδόπουλο…

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια