Πέθανε ο τελευταίος «κληρονόμος» της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Γεννήθηκε στην εξορία και υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό. Αν αναλάμβανε την εξουσία θα ήταν ο σουλτάνος Βαγιαζίτ Γ’

HuffpostGreece:

Ο Οσμάν Βαγιαζίτ Οσμάνογλου, η 44η «κεφαλή» της Οθωμανικής δυναστείας πέθανε σε ηλικία 92 ετών, την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, ο Οσμάνογλου ήταν ο δεύτερος γιος του Ιμπραήμ Τεβφίκ, εγγονού του σουλτάνου Αμπντούλ Μετζίτ Α’, από την τέταρτη γυναίκα του. Εάν η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπήρχε ακόμα, θα ήταν ο σουλτάνος Βαγιαζίτ Γ’.

Ήταν το πρώτο μέλος της Οθωμανικής δυναστείας (οίκος του Οσμάν) που γεννήθηκε στην εξορία και ο πρώτος επικεφαλής της που γεννήθηκε μετά τη διάλυση της αυτοκρατορίας.
Ο πατέρας του πέθανε το 1931, μετά τον χωρισμό του από την μητέρα του Οσμάν, η οποία ξαναπαντρεύτηκε με Αμερικανό.

Η Οθωμανική δυναστεία (οίκος του Οσμάν)

Το 1941 ο Οσμάν μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη μητέρα του, τον μεγαλύτερο αδελφό του και τους δύο ετεροθαλείς αδελφούς του. Υπηρέτησε στο στρατό των ΗΠΑ και εργάστηκε σε βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.
O Οσμάν Βαγιαζίτ Οσμάνογλου δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έκανε παιδιά. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2009, με τον θάνατο του Ερτουργούλ Οσμάν, είχε καταστεί επικεφαλής του Οίκου του Οσμάν.

ΠΗΓΗ: Huffingtonpost

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ελληνίδα κόρη του παπά που έγινε σουλτάνα και «κυβέρνησε» την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Την ερωτεύτηκε παράφορα ο σουλτάνος Αχμέτ Α΄ και τον βοήθησε να χτίσει το Μπλε Τζαμί

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια