Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο και σε ποια θέση κατατάσσει ο ΟΗΕ την Ελλάδα

ΗuffPostGreece:

Το 2016 η Δανία είχε αναδειχθεί ως «η πιο ευτυχισμένη χώρα» στον κόσμο. Την ίδια διάκριση είχε κερδίσει επίσης το 2012 και το 2013. Φέτος όμως, σύμφωνα με την Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία του OHE που διενεργείτε για έκτη συνεχή χρονιά, η Δανία έχασε ξανά το θρόνο της.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της σχετικής έρευνας, η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου (μεταξύ 155 συνολικά χωρών) τοποθετείται βορειότερα και είναι η Νορβηγία ενώ η Δανία έρχεται δεύτερη. Συνολικά όμως η πρώτη 10άδα εκπροσωπείται σε μεγάλο βαθμό από χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.

Συγκεκριμένα η 10αδα των πιο ευτυχισμένων χωρών είναι :

1.Νορβηγία
2.Δανία
3.Ισλανδία
4.Ελβετία
5.Φινλανδία
6.Ολλανδία,
7.Καναδάς
8.Νέα Ζηλανδία,
9.Αυστραλία
10.Σουηδία

happy un

Όσο για την Ελλάδα, αυτή βρίσκεται κάπου στη μέση και συγκεκριμένα στην 87η θέση είνα πολύ κοντά με την συμπάσχουσα εξαιτίας των μνημονίων Πορτογαλία (89η θέση) σε αντίθεση με άλλες χώρες που έχουν επίσης περάσει τη δοκιμασία των μνημονίων ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως πχ η Ιρλανδία (15η θέση), Κύπρος (65η θέση), Ισπανία (34η θέση) ή η Ιταλία (48η).

Όπως αναφέρεται στην έκθεση «οι 10 χώρες που υπέστησαν την μεγαλύτερη υποχώρηση» είναι «συνήθως αυτές που έχουν υποστεί, συνδυαστικά, κάποια μορφής οικονομική, πολιτική και κοινωνική πίεση» και καταλήγει πως οι τρεις από τους μεγαλύτερους «χαμένους» ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία με την Ελλάδα να έχει υποστεί «το μεγαλύτερο πλήγμα».

happiness

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως χώρες όπως πχ η Βενεζουέλα, το Πακιστάν οι Φιλιππίνες ή η Παραγουάη είναι πιο ψηλά στη λίστα των ευτυχισμένων χωρών και συγκεκριμένα καταλαμβάνουν την 82η, 80η, 72η θέση.

Η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία και ήρθαν 16η, 19η και 31η ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ έπεσαν στην 14η θέση από την 3η, η Ρωσία βρίσκεται στην 49η και η Τουρκία στην 69η.

Αντίστοιχα οι λιγότερο ευτυχισμένες χώρες και τελευταίες στη λίστα αξιολόγησης είναι οι:

146.Υεμένη
147.Νότιο Σουδάν,
148.Λιβερία
149.Γουινέα,
150.Τόνγκο,
151.Ρουάντα,
152.Συρία,
153.Τανζανία,
154.Μπουρούντι,
155. Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής

happiness

Σημειώνεται πως η αξιολόγηση των χωρών γίνεται βάσει έξι δεικτών: το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, την ελευθερία, την γενναιοδωρία, την κοινωνική στήριξη, την απουσία φαινομένων διαφθοράς στην κυβέρνηση και στις επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια