Τα 70ς και τα 80ς ήταν η εποχή που δεν υπήρχε internet και facebook. Τα παιδιά έπαιζαν επιτραπέζια, διάβαζαν παραμύθια, έντυναν κούκλες ή διασκέδαζαν με τις πρώτες κονσόλες που συνήθως τις είχε φέρει κάποιος συγγενής από την Αμερική.
Σχεδόν από κανένα σπίτι δεν έλειπαν τα Playmobil ή ο «φωτεινός παντογνώστης».
Επιτραπέζια 60s – 70s από εταιρείες όπως ERKAP-EPA-ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ

Οι βιβλιοθήκες ήταν γεμάτες παραμύθια και κόμικς. Τα συρτάρια στα κομοδίνα βάραιναν από στρατιωτάκια και αυτοκινητάκια. Κάθε πιτσιρίκι είχε μια μελόντικα ή το κυλινδρικό πλαστικό κουτάκι που γεμίζοντάς το με σαπουνάδα έφτιαχνε φούσκες. Και όσο μεγαλύτερες ήταν οι φούσκες τόσο περισσότερη η χαρά.

Ελληνικά πλαστικά παιχνίδια των 60s-70s από εταιρείες όπως Βασιλειάδης – SOLPA – KM toys – Ανανιάδης- JOY TOY.

Τα παιδιά έπαιζαν χρησιμοποιώντας την πλούσια φαντασία τους.

Τhundercats , Μasters of the universe , blackstar

Σε αυτά τα χρόνια μας γυρνάει το Athens Retro Festival που ανοίγει τις πόρτες του την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο Γκάζι. Μια γιορτή για όσους νοσταλγούν τις όμορφες μέρες του παρελθόντος.
Μια έκθεση με διαδραστικά δρώμενα, θεματικές αίθουσες με ιδιαίτερη διακόσμηση, εκθεσιακό υλικό, retro shop, φαγητό , μουσικές βραδιές εποχής και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες που θα βρεθούν από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή στο Athens Retro Festival.
Ανάμεσα σε παλιά αντικείμενα όπως αυτοκίνητα και ποδήλατα της εποχής, καθιστικά, κόμικς, ιατρικά εργαλεία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και κουρείο και τσαγκαράδικο οι επισκέπτες θα θυμηθούν την παιδική τους ηλικία βλέποντας τα παιχνίδια που έπαιζαν και τις εταιρείες που τα κατασκεύαζαν.

Βιβλία, μυθιστορήματα και παραμύθια των 80s
ATARI «woody» 1977, Atari 2600
Playmobil πειρατικό καραβάκι 1989-1995
NINTENDO vintage «game&watch» & classic game boy (1983-1992)

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η Μηχανή του Χρόνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε:Pacman, Tetris, Arcanoid και άλλα παιχνίδια που μας «έτρωγαν» τα δεκάρικα. Οι ξερόλες, οι τζαμπατζήδες και οι άλλες «φυλές» που σύχναζαν στα «ουφάδικα»…

 

Διαβάστε: Το χαρακτηριστικό γέλιο του Γούντι του Τρυποκάρυδου καθήλωσε εκατομμύρια πιτσιρικάδες. Τον χαρακτήρα εμπνεύστηκε η σύζυγος παραγωγού σε μια καταιγίδα στο γαμήλιο ταξίδι τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here