Πως βλέπουν οι Τούρκοι τους Έλληνες μετά την επίθεση Ερντογάν σε Γερμανία και Ολλανδία; Δείτε τον χάρτη που ανάρτησε κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία με τα στερεότυπα των ψηφοφόρων του Ερντογάν για τους ευρωπαϊκούς λαούς

ΗuffPostGreece:

Σίγουρα τον τελευταίο καιρό θα έχετε προσέξει πως το καθεστώς στην Τουρκία- από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση μέχρι τον τελευταίο βουλευτή ή υποστηρικτή του κυβερνώντος κόμματος- υβρίζουν ευρωπαϊκές χώρες και Ευρωπαίους ηγέτες χρησιμοποιώντας τον προσβλητικό χαρακτηρισμό «Ναζί» και τα παράγωγα αυτού. Αποκαλούν Ναζί τους  Γερμανούς, Ναζί τους Ολλανδούς, Ναζί τους Αυστριακούς. Οι λεκτικές επιθέσεις  συνοδεύονται με απειλές για το προσφυγικό και γενικότερη διπλωματική όξυνση.

Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν πολιτική σκοπιμότητα καθώς στις 16 Απριλίου η χώρα πηγαίνει σε ένα πολύ κρίσιμο δημοψήφισμα με αντικείμενο την αλλαγή του Συντάγματος και την παράλληλη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του προέδρου της χώρας. Η μάχη είναι σκληρή στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό για τον Ερντογάν αφού υπολογίζει πολύ στην ψήφο των απόδημων τους οποίους όμως αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- εμποδίσει να έρθουν σε επαφή με τούρκους υπουργούς που πραγματοποιούν εκστρατεία υπέρ του «ναι».

Έτσι όποιος αντιστέκεται στα θέλω του Ερντογάν, είναι για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, φασίστας ή ναζί ή επιδίδεται σε ναζιστικές πρακτικές.

Έτσι ένα μικρό και λιγότερο γνωστό στην Ελλάδα κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία το  Liberal Demokrat Parti (LDP) ανάρτησε στη σελίδα του στο Twitter έναν χάρτη στον οποίο στη θέση της ονομασίας χωρών της Ευρώπης έχει βάλει μια λέξη ή φράση που εκφράζει τα τουρκικά στερεότυπα για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Δίπλα όμως σε κάθε μια από αυτές έχει προστεθεί και τη λέξη «ναζί» (όπως θα έλεγε και ο Ερντογάν).
Στην ανάρτηση τίθεται το ερώτημα: «Έτσι φαίνεται από εκεί;», όπου το εκεί είναι η Τουρκία στην οποία βλέπουμε ότι οι λέξεις που επελέγησαν είναι «Ελευθερία» και «Δημοκρατία» (φυσικά με αρκετή δόση ειρωνείας).

View image on Twitter

Ο επίμαχος χάρτης μεταφράστηκε από τον χρήση Ocsh του Reddit και ιδού το αποτέλεσμα.

Την Ελλάδα, όπως βλέπετε θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει ο Ερντογάν ως χώρα «χρεοκοπημένων ναζί» ενώ ξεχωρίζουν το «Ζινεντίν Ζιντάν Ναζί» για τη Γαλλία, το «Ποδόσφαιρο Ναζί» για την Ισπανία και το «Ναζί που πίνουν τσάι» για τη Μεγάλη Βρετανία.

 

 

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια