Ένα διαμέρισμα στον αριθμό 34 της πλατείας Montagu στο Λονδίνο αποτελεί μέρος της ιστορίας της ροκ μουσικής. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄60 ο ντράμερ των Beatles, Ρίνγκο Σταρ μίσθωσε το διαμέρισμα το ισόγειο και το υπόγειο του κτιρίου.

Εκεί ο Πολ Μακάρτνεϊ δημιούργησε διάφορα ντέμος των Beatles, μεταξύ αυτών και το «I’m Looking Through You». Τον Δεκέμβριο του 1966 ο Ρίνγκο παραχώρησε το διαμέρισμα στον Τζίμι Χέντριξ. Ο Χέντριξ μετακόμισε στο σπίτι με τη σύντροφό του Κάθι, τον μάνατζέρ του και την κοπέλα του. Το μηνιαίο ενοίκιο ήταν 30 λίρες. Στο διαμέρισμα ο Χέντριξ μεγαλούργησε.

Τον Μάρτιο του 1967 δημιούργησε το «Purple Haze» και την ίδια χρονιά έπαιξε στο φεστιβάλ του Μόντερεϊ μετά από πρόταση του Μακάρντεϊ. Ήταν η συναυλία του Χέντριξ που έβαλε φωτιά στην κιθάρα του. Κατά την παραμονή του στο διαμέρισμα ο Χέντριξ έγραψε το «The Wind Cries Mary» μετά από έναν καυγά που είχε με την Κάθι, το μεσαίο όνομα της οποίας ήταν Mary, για τις ικανότητές της στη μαγειρική. Αν και η Κάθι έγινε έξαλλη, το τραγούδι έφτασε στο Νο6 των βρετανικών charts.

O Χέντριξ και η παρέα του δεν έμειναν ούτε έναν χρόνο στο διαμέρισμα. Ο Ρίνγκο του έκανε έξωση. Ο Τζίμι σε μια έξαλλη κατάσταση μετά από χρήση ναρκωτικών, πέταξε ασβεστόχρωμα σε όλους τους τοίχους. Οι φωτογραφίες που τράβηξε η φωτογράφος Petra Niemeier δείχνουν τη ζωή του Χέντριξ στο διαμέρισμα της πλατείας Montagu.

 

Διαβάστε: Ο αριστουργηματικός δίσκος των «Beach Boys» με τα ασυνήθιστα όργανα: κουτιά αναψυκτικών, κουδούνια από ποδήλατα και γαβγίσματα σκύλων. Γιατί αναγνωρίστηκε 50 χρόνια μετά

 

Διαβάστε: Smoke on the water. Ο Ίαν Γκίλαν απέρριψε τον τίτλο γιατί παρέπεμπε σε ναρκωτικές ουσίες! «Ο ηλίθιος με τη φλεγόμενη κάνη», που ενέπνευσε το θρυλικό τραγούδι

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here