Σε ποιες περιοχές «χτύπησε» ο αφρικανικός καύσωνας. Πώς θα κινηθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες

Τον ισχυρότερο καύσωνα των τελευταίων ετών θα ζήσει η χώρα αυτές τις ημέρες.

Σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.
Σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην κοιλάδα της Λάρισας και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας θα φτάσει τοπικά τους 41 με 42 βαθμούς.

Οι σημερινές θερμοκρασίες στην Ελλάδα και στην Αττική

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το meteo.gr, αύριο η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 43 βαθμούς Κελσίου.
Η αυξημένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τις χαμηλές ταχύτητες ανέμου θα ενισχύσουν το αίσθημα δυσφορίας γι’αυτό τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να λάβουν τα  κατάλληλα μέτρα για να προστατευτούν από τη ζέστη.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία στην θα κυμανθεί από 21 έως 42, στην δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 19 έως 40, στη Θεσσαλία και στην Στερεά και την Πελοπόννησο από 22 έως 42 και τοπικά έως 43 βαθμούς.
Χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες στα νησιά του Ιονίου και στα νησιά του Αιγαίου με τη θερμοκρασία να φθάνει έως τους 39 βαθμούς ενώ στην Κρήτη και τη Ρόδο έως τους 40.

Χάρτες με τις θερμοκρασίες της Παρασκευής και του Σαββάτου (meteo.gr)

Η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει από το μεσημέρι της Κυριακής. Υπολογίζεται ότι το θερμόμετρο θα σημειώσει πτώση 6 βαθμών αρχικά στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, αργότερα σε όλη τη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, και τη Δευτέρα στο υπόλοιπο της χώρας.

 

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια