«Πάρτε δρόμο!». Σκληρή ομιλία του Αμερικανού Πτέραρχου προς σπουδαστές «ρατσιστές» στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας (βίντεο)

huffingtonpost:

Ο Jay Silveria, πτέραρχος και διευθυντής στρατιωτικής ακαδημίας στις ΗΠΑ, έβαλε στη θέση τους σπουδαστές του τμήματος, οι οποίοι είχαν φερθεί ρατσιστικά σε συμφοιτητές τους. Η ομιλία του κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί εντυπώσεις.

«Πάρτε δρόμο!», φαίνεται να είπε στους σπουδαστές ο Jay Silveria όταν ανακάλυψε περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς στο εκπαιδευτικό συγκρότημα.

«Εάν δεν είστε ικανοί να συμπεριφέρεστε σε κάποιο πρόσωπο άλλης φυλής ή διαφορετικού χρώματος στο δέρμα με αξιοπρέπεια και σεβασμό, τότε πρέπει να φύγετε», «Εάν δεν είστε ικανοί να αντιμετωπίζετε τον άλλο με αξιοπρέπεια και σεβασμό, να του δίνετε!»  τόνισε μεταξύ άλλων ο  διευθυντής της Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κολοράντο Σπρινγκς.

Η ομιλία ,βιντεοσκοπήθηκε από την ακαδημία και στον ιστότοπό της.
Ο επικεφαλής μίλησε στους σπουδαστές, ύστερα από ένα ρατσιστικό επεισόδιο που σημειώθηκε σε κοιτώνα της Ακαδημίας.
Πέντε Αφροαμερικανοί στο προπαρασκευαστικό έτος φοίτησης στη σχολή, απ’ όπου αποφοιτούν οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, βρήκαν τη Δευτέρα προσβλητικά μηνύματα ρατσιστικού περιεχομένου στον κοιτώνα τους.

Ο ένας από αυτούς μάλιστα ανάρτησε στο Facebook φωτογραφία από τον πίνακα των ανακοινώσεων στο δωμάτιό του όπου άγνωστοι είχαν γράψει: «να πας σπίτι σου, Νέγρε».

Ο επικεφαλής της ακαδημίας την Πέμπτη κάλεσε το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές να τους μιλήσει την ώρα του γεύματος. Τους υπενθύμισε ότι «αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν έχει καμία θέση ούτε στις προπαρασκευαστικές τάξεις, ούτε στην ακαδημία, ούτε στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ».

Αποσπάσματα της ομιλίας μεταδόθηκαν από όλα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ενώ τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικροτούσαν τη γενναία πράξη.

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια