Τα αρχοντικά της Κηφισιάς. Άγνωστες ιστορίες από τα ιστορικά κτίρια, όπου έζησαν πρωθυπουργοί και προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Πρόκειται για μοναδικά κτίσματα που οικοδομήθηκαν τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα και φιλοξένησαν σημαντικές προσωπικότητες του παρελθόντος, όπως πρωθυπουργούς, πολιτικούς και συγγραφείς που σημάδεψαν στην ελληνική ιστορία.
Κάθε κτίριο εκπροσωπεί έναν διαφορετικό αρχιτεκτονικό ρυθμό με στοιχεία από την Αναγέννηση έως την Κλασική Αρχαιότητα.
Χτίστηκαν ως εξοχικές κατοικίες για την αστική τάξη, ενώ σήμερα πολλά από τα κτίρια λειτουργούν ως  χώροι κοινωνικών εκδηλώσεων.
Η εκδήλωση «Ξαναζούν τα αρχοντικά της Κηφισιάς», διοργανώνεται από τον Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με το OPEN HOUSE ATHENS.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά 6 πιο εμβληματικά αρχοντικά από τα συνολικά 160 που βρίσκονται στην Κηφισιά.
Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από την έπαυλη Σταθάτου, στην οδό Τατοϊου.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος: «Το ταξίδι στην ιστορία ξεκινάει από την Τατοΐου και την αρχή της Π. Τσαλδάρη, μεσολαβεί η οδός Στροφυλίου, συναντάμε την Πεσματζόγλου και μέσω της Εμμ. Μπενάκη καταλήγουμε στο τέλος του περιπάτου ανακαλύπτοντας μερικά από τα σημαντικότερα αρχοντικά της Κηφισιάς».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες  από  τα αρχοντικά της Κηφισιάς: 

Έπαυλις Παντελή Ζερβουδάκη, Οδός Τατοΐου 31, Κηφισιά. Ανέγερση: 1890, Αρχιτέκτονες: Αδελφοί Αξελοί. Μορφολογία γερμανικού πύργου-αγροικίας του 19ου αιώνα

Δρυάδων Έπαυλις. Οδός Πεσμαζόγλου 25, Στροφύλι Κηφισιάς

Έπαυλις Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, Οδός Στροφυλίου 25 & Πεσμαζόγλου, Κηφισιά. Ανέγερση: 1897. ΔιατηρητέοTobias Knut: Χτίστηκε το 1897 για την οικογένεια του πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη

Κηφισιά 1910 περ. Έπαυλις Β. Βουδούρη – μετέπειτα Έπαυλις Ιωάννου Τρικούπη. Οδός Εμμ. Μπενάκη 13 & Πεσμαζόγλου 9, Στροφύλι Κηφισιάς

Τα αρχοντικά της Κηφισιάς διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Στην ξενάγηση θα πάρουν μέρος 60 εθελοντές, ενώ η εκδήλωση «Ξαναζούν τα αρχοντικά της Κηφισιάς», διοργανώνεται από τον ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑ σε συνεργασία με το OPEN HOUSE ATHENS.

Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής (www.kifissia.gr, τηλέφωνα επικοινωνίας 2132007271-272). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια