Γιατί τα παιδάκια χαιρετούν ναζιστικά; Η διδασκαλία στα σχολεία για την ανωτερότητα της άριας φυλής

Ο ναζισμός εμβολίαζε με δηλητήριο τη γερμανική νεολαία η οποία διδασκόταν στο σχολείο την ανωτερότητα της άριας φυλής, σε αντίθεση με την κατωτερότητα των Εβραίων, των κομμουνιστών και των τσιγγάνων.

Τα παιδιά έπρεπε να αθλούνται για να έχουν τη σωματική υποδομή, ώστε να γίνουν στο μέλλον άριστοι στρατιώτες και όφειλαν να είναι αφοσιωμένα στον Φύρερ. Αυτόν χαιρετούσαν, κάθε φορά που ύψωναν το χέρι και φώναζαν «χάιλ Χίτλερ».

Στη φωτογραφία βλέπετε εφτά παιδάκια, μάλλον αδελφάκια, να χαιρετάνε με τον ναζιστικό τρόπο. Ο μεγάλος αδελφός σηκώνει το χέρι της μικρής στα δεξιά, ενώ μόνο το ξανθό παιδάκι αριστερά, δεν υψώνει το χέρι του και απλά κοιτά τον φακό, κρατώντας προσεκτικά τη φέτα του ψωμιού με το βούτυρο.

topographie_des_terrors_Βερολίνο_27

Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται και η αληθινή αγάπη του Χίτλερ για τα παιδιά. Ο πιτσιρικάς υψώνει τα χέρια τρομοκρατημένος μπροστά στον στρατιώτη, απο τον οποίο βλέπουμε μονο το όπλο του.

Στο βάθος διακρίνεται άλλος ένας φοβισμένος μπόμπιρας, επίσης με τα χέρια ψηλά. Είναι προφανές ότι τις φωτογραφίες έχει τραβήξει κάποιος Γερμανός, ώς απόδειξη των ηρωικών προσπαθειών της Βέρμαχτ. Οι φωτογραφίες δεν έχουν τραβηχτεί την ίδια περίοδο. Πιθανόν λοιπον, ο μελαχρινός πιτσιρικάς της πάνω φωτογραφίας, να είχε μεγαλώσει αρκετά όταν έγινε η δεύτερη λήψη και να είναι ο στρατιώτης της κάτω φωτογραφίας. Αυτός δεν ήταν άλλωστε ο στόχος της εκπαίδευσης;

 

topographie_des_terrors_Βερολίνο_09

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια