Θρήνος στην Κρήτη για το Βενιζέλο και την Κατερίνα. Πώς πνίγηκαν οι γονείς που βούτηξαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά τους. Τι λέει ο άνδρας που ανέσυρε σώα τα μικρά

Πηγή: cretalive 

Συγκλονισμένη η Κρήτη απο την τραγωδία στην Παραλία Γεροποτάμου, στο Ρέθυμνο, όπου ένα ζευγάρι πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του.

Ο Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ρογδιά και η Κατερίνα Καναβάκη από τις Αρχάνες, απολάμβαναν το μπάνιο τους στη θάλασσα μαζί με τα παιδιά τους.
Το ζευγάρι, 35 ετών και οι δύο,  αντιλήφθηκε ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά τους, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, κινδύνευαν και φώναζαν «βοήθεια» μέσα στη θάλασσα. Το ζευγάρι μπήκε στη θάλασσα, αλλά με δυσκολία κρατήθηκαν και οι δύο στην επιφάνεια.


Εργαζόμενος σε ταβέρνα που βρίσκεται στην παραλία κατάφερε να βγάλει τα παιδιά στην ακτή.

Άνδρες του λιμενικού που έφτασαν στην παραλία ζήτησαν ως και τη συνδρομή ενός πλοίου που περνούσε από την περιοχή, προερχόμενο από τη Σαντορίνη, λίγο πριν τις 10 το βράδυ.
Οι δύο γονείς ανασύρθηκαν τελικά από τη θάλασσα μετά από ώρα χωρίς τις αισθήσεις τους, και παρά τις πρώτες βοήθειες δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά τους.


Το ανδρόγυνο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί προσπάθησαν για αρκετή ώρα να ανανήψουν τον άνδρα, καθώς ήταν ο μόνος που έδειχνε σημάδια ζωής, αλλά τελικά υπέκυψε. Τραγική ειρωνεία … ο χαμός του Βενιζέλου είναι ο δεύτερος στην οικογένεια του, καθώς ο αδερφός του 35χρονου είχε φύγει από τη ζωή σε τροχαίο με μηχανή.

 

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή που έκανε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Μανώλης Κατσαμάς, εργαζόμενος σε ταβέρνα της περιοχής, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας.
Ο κ. Κατσαμάς ανέφερε ότι ο Βενιζέλος, αν και δεν γνώριζε καλό κολύμπι δεν δίστασε στιγμή και έπεσε με τα ρούχα στο νερό. Υπογράμμισε παράλληλα ότι ο πανικός των γονιών φαίνεται να συνέβαλε στην τραγική κατάληξη του περιστατικού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο πατέρας ερχόταν σε αυτή την παραλία μαζί με τα άλογα γιατί ήταν εκπαιδευτής  αλόγων. Επί τρεις μέρες τον έβλεπα που είχε κατασκηνώσει και κυκλοφορούσε με τη βερμούδα ο άνθρωπος.  Ξαφνικά  βλέπω τον πατέρα και την μάνα να τρέχουν προς τη θάλασσα και κατάλαβα ότι κάτι  κακό  συμβαίνει.  Αρχίζω και εγώ λοιπόν να βγάζω τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου και  βουτάω κατευθείαν μέσα στο νερό. Έβλεπα τα παιδιά να πνίγονται. Μπαίνω και βγάζω πρώτα το αγοράκι.
Ο πατέρας φαινόταν ότι δεν ήξερε μπάνιο ο άνθρωπος  γιατί δεν μπορούσε να κολυμπήσει να φτάσει γρήγορα στο παιδί. Αφήνω το αγοράκι έξω στην παραλία και ξαναμπαίνω  για να σώσω το κοριτσάκι. Μαζί με εμένα βούτηξε και ο αδερφός μου για να βγάλουμε το δεύτερο παιδάκι.
Έβλεπα ότι ο άνθρωπος δεν είχε αντοχές και μου λέει ο πατέρας «πάρε την κόρη μου  γιατί δεν μπορώ».  Την πήρα από τα χέρια του πατέρα και την έβγαλα έξω. Βγήκα έξω μαζί με το παιδί και  κοιτάζω πίσω μου και βλέπω ότι ούτε ο άντρας, ούτε η γυναίκα μπορούσαν  να βγουν μόνοι τους γιατί η θάλασσα ήταν πολύ φουρτουνιασμένη.  Ήρθαν και κάποιοι άλλοι από την παραλία και τους δώσαμε σωσίβια  και με σχοινιά και βοήθησαν να πάμε να τους βγάλουμε γιατί πνίγονταν οι άνθρωποι. Τα παιδάκια ήταν σοκαρισμένα και φοβισμένα πολύ. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου αυτές τις  άσχημες εικόνες» λέει ο Μανώλης Κατσαμάς.

Διαβάστε: Το οικογενειακό μπάνιο εξελίχθηκε σε τραγωδία. Προσπάθησαν να σώσουν τα παιδιά τους και πνίγηκαν
Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια