Τι είπε στους αστυνομικούς ο Μιχάλης Λεμπιδάκης όταν τον απελευθέρωσαν. Οι απαγωγείς ήταν Κρητικοί και οπλισμένοι. Το χρονικό της απαγωγής

News247:
Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης ελευθερώθηκε σήμερα το πρωί, έπειτα από έξι μήνες ομηρίας.

«Ευχαριστώ»: Αυτή ήταν η μόνη λέξη που κατάφερε να ψελίσει στους αστυνομικούς, την ώρα που εκείνοι τον έλυσαν από τα δεσμά του. Ο 53χρονος επιχειρηματίας είναι σκιά του εαυτού του, αλλά σε γενικές γραμμές καλά στην υγεία του.
Οι δράστες ήταν οπλισμένοι και κρατούσαν όμηρο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη στο οίκημα που λειτουργεί ως μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων περίπου πέντε χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο.
Στο σημείο συνελήφθησαν δύο άτομα, ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας συνεργός του που κρατούσε δεμένο το επιχειρηματία. Ο εντοπισμός οπλισμού δείχνει ότι οι απαγωγείς ήταν έτοιμοι για «μάχη» με τους αστυνομικούς.

Η «μάχη» ωστόσο δεν έγινε, καθώς οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν τους δράστες, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Στη θέα των πάνοπλων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που εισέβαλλαν στο οίκημα έμειναν ακίνητοι, καθώς κατάλαβαν ότι όλα έχουν τελειώσει. Η Αστυνομία τους παρακολουθούσε για καιρό, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι σε διάστημα μισής ώρας έγιναν ακόμα έξι συλλήψεις σε άλλες περιοχές της Κρήτης.
Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα τεχνικά μέσα –ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ.- που χρησιμοποιήθηκε από τις Αρχές, χάρη στον οποίο υπήρχαν πριν την αστυνομική επιχείρηση τα γεωγραφικά στίγματα των δραστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σύνολό τους οι συλληφθέντες έχουν καταγωγή από την Κρήτη. Πρόκειται για άτομα που είχαν θεωρηθεί εξ αρχής ύποπτα για την απαγωγή.

Η μάντρα αυτοκινήτων είχε κυριολεκτικά περικυκλωθεί από τους αστυνομικούς που γνώριζαν ότι σήμερα το πρωί βρίσκονται στο εσωτερικό της μόλις δύο άτομα. Συνεπώς κρίθηκε ότι μία επιχείρηση μπορεί να γίνει αναίμακτα.

Ένας Σκοπιανός και ένα ανήλικο κορίτσι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ένας Σκοπιανός βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Ο άνδρας αυτός συνελήφθη στην Κρήτη μαζί με ακόμα εφτά άτομα, τα οποία είναι Κρητικοί και συγκεκριμένα κατάγονται από ορεινά χωριά του νησιού. Εντύπωση προκαλεί ότι οι αστυνομικοί προσήγαγαν και ένα ανήλικο κορίτσι, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό αν η προσαγωγή θα μετατραπεί σε σύλληψη.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δύο από τους Κρητικούς συλληφθέντες ανήκαν στο παρελθόν στο εργασιακό περιβάλλον του θύματος.

Το χρονικό της απαγωγής

Η πρώτη πράξη του δράματος ξεκίνησε το  απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, τη στιγμή που ο 53χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στον δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τον οικισμό του Καλέσσα και σε μικρή σχετικά απόσταση από το σπίτι του. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε από την αστυνομία τρακαρισμένο και εγκαταλελειμμένο με τις πόρτες ορθάνοιχτες.
Οι αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο την οικογένειά του και διαπίστωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό. Τότε, σήμανε συναγερμός καθώς μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί το κινητό τηλέφωνο του Μιχάλη Λεμπιδάκ, τα προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα.

Λίγο μετά, οι Αρχές ενημερώνονται ότι η Πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιά σε δύο αυτοκίνητα κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ήταν ένα BMW και ένα αγροτικό, που είχαν παραδώσει οι απαγωγείς στις φλόγες για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και όπως φάνηκε στη συνέχεια τα είχαν χρησιμοποιήσει για την ενέδρα σε βάρος του επιχειρηματία.

Μετά από μία ασυνήθιστα μεγάλη απουσία οι απαγωγείς επικοινωνούν επιτέλους με την οικογένεια εκφράζοντας τις απαιτήσεις τους. Σταδιακά άρχισαν να έρχονται SMS πάντα από «πακιστανικά τηλέφωνα» για να μην εντοπιστούν, που αποδείκνυε ότι πρόκειται για σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς.

Όλο αυτό το διάστημα ακολούθησαν ακόμα και ιδιόχειρες επιστολές του ίδιου του θύματος ως απόδειξη ζωής.
Ωστόσο, αυτός ο εφιάλτης δεν είχε τέλος, αφού οι απαγωγείς δεν έλεγαν να εμπεδώσουν αυτό που ίσχυε από την αρχή, ότι η οικογένεια δηλαδή, δεν είχε τα χρήματα που αυτοί απαιτούσαν ούτε κατά φαντασία…
Το τέλος λοιπόν ήρθε σήμερα μετά από μία αστραπιαία αστυνομική επιχείρηση με το πλέον άριστο αποτέλεσμα…
Το θύμα ελεύθερο και οι δεσμώτες του ενώπιον της Δικαιοσύνης για να υποστούν τις συνέπειες.

Για την υπόθεση αναμένεται να γίνει επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

 

Πηγή: news247/ huffingtopost.gr

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια