Τι συμβαίνει όταν οι στρατιώτες δεν κρατούν όπλα, αλλά λουλούδια; Αντιπολεμικό κολάζ με ιστορικές φωτογραφίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πέφτουν βροχή τα …ροδοπέταλα

Αίσθηση προκαλεί το φωτογραφικό κολάζ  ενός καλλιτέχνη που είχε την έμπνευση να επεξεργαστεί κλασικές ασπρόμαυρες ιστορικές φωτογραφίες του πολέμου και να αντικαταστήσει τα όπλα των στρατιωτών με πολύχρωμες εικόνες λουλουδιών.

Ο γάλλος Mister Blick συγκέντρωσε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που απεικονίζουν άνδρες να πολεμούν στα πεδία μαχών σε χαρακώματα, ακόμα και σε μαχητικά αεροσκάφη. Όμως, αντί να έχουν όπλα στα χέρια, ο Blick τους έβαλε να κρατούν πλούσια άνθη.
Δίνει την καλλιτεχνική ψευδαίσθηση ότι οι στρατιώτες πολεμούν με ροδοπέταλα και όχι με σφαίρες

Collages Replace Guns with Life-Size Flowers 05

Collages Replace Guns with Life-Size Flowers 04
Η αντιπαράθεση των δύο διαφορετικών υλικών ξυπνά πολλούς συνειρμούς και βοηθά να ταξιδέψει το αντιπολεμικό μήνυμα του πρωτότυπου κολάζ.
Είναι μια διευκρίνηση που ίσως θα έπρεπε να τονίσει πιο έντονα ο δημιουργός, ώστε να αποφύγει αρνητικά σχόλια κάποιων στα social media
, ότι ενδεχομένως προσβάλει τη μνήμη των νεκρών, που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας, κόντρα στον εφιάλτη του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού.

Collages Replace Guns with Life-Size Flowers 02

Collages Replace Guns with Life-Size Flowers 03

Πηγή: Mister Blick 

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια