Στις 30 Νοεμβρίου 1954, στην πόλη Σιλικόγκα της Αλαμπάμα, η Άνν Χότζες κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού της. Ξαφνικά, ένας υπόκωφος θόρυβος τάραξε την ηρεμία της και αισθάνθηκε δυνατό κάψιμο στο μηρό της.

Το βλέμμα της γυναίκας καρφώθηκε στην μεγάλη τρύπα που είχε δημιουργηθεί στην οροφή του σπιτιού της. Το μόνο που θυμόταν, ήταν μια πέτρα σε μέγεθος γκρέιπφρουτ, να αναπηδά στο ραδιόφωνο και να της χτυπά με δύναμη το πόδι. Το μυαλό της πήγε στα παιδιά της γειτονιάς, που συνήθιζαν να κάνουν ζημιές με τις μπάλες τους.

Η Ανν, λόγω του τραυματισμού της, αδυνατούσε να βγει έξω να δει τι ακριβώς είχε συμβεί. Έτσι, βγήκε η μητέρα της.
Με το που άνοιξε την πόρτα είδε όλους τους γείτονες σαστισμένους να κοιτάζουν το σπίτι τους.
Οι μάρτυρες είχαν δει μια πύρινη σφαίρα που έπεσε με ορμή στο σπίτι, προκαλώντας μεγάλη έκρηξη.
Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι είχε γίνει αεροπορικό δυστύχημα. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια.

Μέχρι να ξαναμπεί η μητέρα της Χότζες στο σπίτι για να δει την κατάσταση της κόρης της, η Άνν ούρλιαζε με την τεράστια μελανιά που είχε δημιουργηθεί στο σώμα της.
Ούτε μια σταγόνα αίμα. Μόνο αφόρητος πόνος.
Στο σημείο, έσπευσαν αστυνομικοί που προσπάθησαν να καταλάβουν τι ήταν αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό. Κανένα συμπέρασμα.
Τελικά, ο γεωλόγος που έστειλε η κυβέρνηση, έδωσε την απάντηση. Ένας μετεωρίτης, είχε τρυπήσει την σκεπή τραυματίζοντας τη γυναίκα.
Ο Μούντι Τζέικομπς ήταν ο γιατρός που εξέτασε την Άνν, αμέσως μετά. Ανέφερε ότι το τραύμα, αν και εξαιρετικά μεγάλο σε μέγεθος, ήταν επιπόλαιο και δεν είχε θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της.
Η 34χρονη γυναίκα, καταγράφηκε ως το πρώτο άτομο που είχε πληγεί από μετεωρίτη, παγκοσμίως.
Το κομμάτι του μετεωρίτη κατασχέθηκε από την αστυνομία και έπειτα από την Πολεμική Αεροπορία.
Η Ανν Χότζες και ο σύζυγός της δέχτηκαν πολλές προσφορές για την αγορά του ουράνιου σώματος, καθώς ισχυρίζονταν ότι το κομμάτι γης στο οποίο προσγειώθηκε, ήταν ιδιοκτησία τους.
Δεν είχε όμως την ίδια άποψη και ο ιδιοκτήτης που τους πούλησε την έκταση. Ζητούσε μερίδιο από τα κέρδη σε περίπτωση πώλησης.

Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας


Χρειάστηκαν 500 δολάρια και ένας ολόκληρος χρόνος για να επιστρέψει τελικά ο μετεωρίτης στα χέρια της οικογένειας Χότζες. Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του είχε σχεδόν εξαφανιστεί.
Ο ιδιοκτήτης της έκτασης όμως έψαχνε σπιθαμή προς σπιθαμή καθημερινά το οικόπεδο στο οποίο ήταν κτισμένο το σπίτι και τελικά δικαιώθηκε.
Βρήκε ένα δεύτερο κομμάτι, μικρότερου μεγέθους, το οποίο πούλησε στο Smisthonian μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Με τα χρήματα αγόρασε άλλο ένα οικόπεδο.

Η Άνν κατέρρευσε ψυχολογικά με το γεγονός. Δυο χρόνια μετά αποφάσισε να το χαρίσει σε μουσείο. Λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης, χώρισε από τον σύζυγό της και κλείστηκε σε οίκο ευγηρίας όπου πέθανε στα 52 της χρόνια, έχοντας πολλά νευρολογικά προβλήματα.

 

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: YouTube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η τραγική αμερικανίδα που πήδηξε απ’ το Empire State Building και έγινε εξώφυλλο στο LIFE. Την αποκάλεσαν «η πιο όμορφη αυτοκτονία» και ενέπνευσε καλλιτέχνες, όπως ο Άντι Γουόρχολ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here