Το αντίο του Γιώργου Νταλάρα στον Τζίμη Πανούση. Το ιστορικό της δικαστικής διαμάχης και η απαγόρευση στον Τζιμάκο να χρησιμοποιεί το όνομα του τραγουδιστή στις συναυλίες. Βίντεο με παλαιές δηλώσεις

Με ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτησε τον Τζίμη Πανούση ο Γιώργος Νταλάρας :  «Έφυγε ένας νέος, ταλαντούχος άνθρωπος, βυθίζοντας στη θλίψη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία, όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες. Οι αντιθέσεις που είχα μαζί του στο παρελθόν, με κάνουν να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά. Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά. Καλό σου ταξίδι», έγραψε ο τραγουδοποιός.

«Δεν έχω καμιά καταδικαστική απόφαση, εκτός από την υπόθεση με τον Νταλάρα, αλλά και γι’ αυτή πήγα στον Άρειο Πάγο και παραγράφηκε ως απλή εξύβριση μετά από 3 χρόνια. Το όνομά του το λέω, τα λεφτά τώρα είναι λίγα. Αν θες να κάνεις κέφι, αντί να πας σε πουτάνες, λες 3 φορές το όνομα και πληρώνεις 9.000 ευρώ. Η αγωγή που μου έκανε τότε ήταν για 100 εκατομμύρια. Πολλά λεφτά» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στη LIFO o Tζίμης Πανούσης.

Η δικαστική διαμάχη

Το 1997 ο Τζίμης Πανούσης είχε κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμηση, με αντίδικο τον Γιώργο Νταλάρα τον οποίο ο Τζίμης Πανούσης περιέπαιζε κατά τη διάρκεια παραστάσεών του για τη στάση του σχετικά με τις αφιλοκερδείς συναυλίες του.

Το 1997 ο Γιώργος Νταλάρας είχε μηνύσει τον Τζίμη Πανούση για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, με την απαίτηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα του στις παραστάσεις του. Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Γιώργος Νταλάρας ζητούσε με αγωγή αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δραχμών για ηθική βλάβη.
Το δικαστήριο είχε δεχθεί τότε, εν μέρει, την αγωγή, επιδικάζοντας 15 εκατομμύρια δραχμές. Η έφεση που κατέθεσε ο Τζίμης Πανούσης το 1999, είχε απορριφθεί από το εφετείο Αθηνών.

Το 2000, το 5ο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που εξέτασε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, την μετέτρεψε σε απλή εξύβριση κατ’ εξακολούθηση καταδικάζοντας τον Πανούση σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή. Η απόφαση επικυρώθηκε ξανά από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών το Μάη του 2002 και τελεσίδικα τον Απρίλη του 2004 από τον Άρειο Πάγο.

Διαβάστε ακόμα: Τζίμης Πανούσης: «Έφτασα στο σημείο να πηγαίνω στο νοσοκομείο όπου έκανε χημειοθεραπεία και έψαχνα ταράτσα να πηδήξω». Η συγκλονιστική εξομολόγηση του καλλιτέχνη για την απώλεια του αδερφού του
Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια