Το κινέζικο «Εξκάλιμπερ» που αστράφτει και έχει ακόμα κοφτερή λεπίδα. Το σπαθί ήταν θαμμένο μέσα σε ξύλινο φέρετρο, δίπλα στον ιδιοκτήτη του και έχει ηλικία 2.300 ετών (φωτο και βίντεο)

Huffington Post:

 Αρχαιολόγοι έβγαλαν για πρώτη φορά μετά από 2.300 χρόνια ένα κινεζικό ξίφος από το θηκάρι του και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η λεπίδα του αστράφτει ακόμα και είναι κοφτερή!

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού Independent, το ξίφος ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα τάφο στα ερείπια της Τσενγκγιάνγκ στην κεντρική Κίνα. Το θηκάρι του μπορεί  να ήταν φθαρμένο από το πέρασμα του χρόνου, αλλά το σπαθί δεν είχε σκουριάσει, ήταν αστραφτερό και βρισκόταν σε σχεδόν άψογη κατάσταση.

Η ομάδα των αρχαιολόγων, από το Επαρχιακό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Κειμηλίων και Αρχαιολογίας του Χενάν, ανέβασε εικόνες και βίντεο του σπαθιού στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo.

Το αντικείμενο θεωρείται πως ανάγεται στην Περίοδο των Εμπόλεμων Βασιλείων (κατά το 475 – 221 πΧ). Ήταν θαμμένο μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο, δίπλα στον ιδιοκτήτη του, και είχε διατηρηθεί επειδή οι αρχαίοι τάφοι στην περιοχή έχουν συνήθως υγρασία και είναι σφραγισμένοι από τον έξω κόσμο.

Σε δημοσίευσή τους στο Weibo, οι αρχαιολόγοι γράφουν πως ελπίζουν το 2017 να είναι το ίδιο «λαμπερό» και «ανίκητο» όσο το σπαθί.

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια