Το 1960 ο κόσμος γνώρισε το μικρό νησί της Αντιπάρου μέσα από μία περίεργη ιστορία.
Εκείνη την εποχή ο αμερικανός διπλωμάτης Τσάρλς Χόστλερ, που μετά έγινε πρεσβευτής στο Μπαχρέιν, έκανε κρουαζιέρα στο Αιγαίο μαζί με τον 10χρονο γιο του.

Στο μέσον της διαδρομής Νάπολη- Κωνσταντινούπολη, το μικρό αγόρι πέταξε στη θάλασσα ένα μπουκάλι, που μέσα έχει γράψει ένα μικρό γράμμα με τα στοιχεία του για όποιον το βρει.
Το μπουκάλι «ταξίδεψε» στο Αιγαίο και τα κύματα το οδήγησαν σε μια ακτή της Αντιπάρου . Εκεί το βρήκε ένα 11χρονο αγόρι.
Ο μικρός Στέφανος ενθουσιάστηκε με το εύρημα και με τη βοήθεια της δασκάλας του, που γνώριζε αγγλικά, αποφάσισε να απαντήσει στον άγνωστο αποστολέα.

message in a bottle_antiparos 1
Ένα χρόνο αργότερα οι Χόστλερ επισκέφθηκαν το νησί με ένα υδροπλάνο φέρνοντας δώρα στους κάτοικους, που ζούσαν σχετικά απομονωμένοι και ιδιαίτερα φτωχοί.
Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» τη συγκλονιστική συνέχεια της ιστορίας, που θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η Αντίπαρος με το κάστρο της ήταν η προίκα που πήρε ένας Ενετός Άρχοντας τον 15ο αιώνα μαζί με τη Σαντορίνη! Πώς ονομαζόταν το νησί στην αρχαιότητα; 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here